לא בטוח במקום שלי, אשמח לעזרה!

מבולבל בן 16 | כתב את השאלה ב-19/08/19 בשעה 21:58

אוקיי אז ככה, אני תלמיד שעולה לכיתה י׳ אני עושה 5 אנגלית 3 מתמטיקה. אני נמצא בכיתה קטנה עם 11 ילדים בכיתה ומורה וסייעת (כיתה של ילדים עם הפרעות קשב וריכוז) והמורים נותנים המון תשומת לב ועזרה, הכיתה מעולה מבחינה לימודית. עכשיו.. מבחינה חברתית.. יש לי חברים שם אבל הם לא אמיתיים אוקי אז זה ככה יש לי ידידה קרובה שהיא פשוט שטן מהלך אין לה חברות בנות וגם לא בנים מי שאיתה מרחם עליה יש לה מודעות אבל אין לה קודים חברתיים בשיט היא מגעילה ויש לה התנהגות דוחה וילדודית ומתנשא ובצדק אין לה חברים כי היא זאת הלא חברותית. יש עוד ילד שהוא קרוב לאיפה שאני גר ואנחנו כמו חתול ועכבר מגיל קטן כולם מגדירים אותנו כצמד ואומרים שאנחנו דומים (אנחנו לא) הוא ילד שהוא מאוד שקרן הוא אוהב לחרטט דברים ולעבוד על אנשים סתם ככה והוא מאוד צבוע עליי ועל מלא אחרים שהם קרובים אליו. (אני נשמע ממש נוראי אבל הדברים הם הדברים כמו שהם ואני לא אומר אותם סתם ותכף תבינו למה) הוא תמיד מגעיל אלי שמתחשק לו ונחמד אלי שבא לו כנל לילדה השנייה.. יש עוד כמה ילדים בכיתה שאני לא בקשר איתם והם לא הטייפ שלי.. ולפני שנתיים נהינו שלישיה מלאה צביעות וריבים וסיכסוכים וניהנו ״חברים״ אבל כל זה כי לא הייתה לנו ברירה. אני מאוד רוצה להצליח מבחינה חברתית השנה וגם לימודית והם משפעים עלי לרעה ושאני איתם אני מטומטם ומאבד אוטומטית את כל העקרונות והמטרות שלי ונהיה ילד ממש קטן..
אני רוצה להתרחק מהם אבל אין לי איך. עכשיו למה אין לי איך?; הכיתה הזאת היא כיתה שהמערכת שלה שונה מהשיכבה ואנחנו מאוד רחוקים מהשכבה שלי ואין לי סיכוי להיות איתם. רק בהפסקות.. אני מאוד רוצה לעבור בית ספר למרות שטוב לי מבחינה לימודית או לעבור לכיתת מסלול בגרות רגיל שזה כיתה גם מצומצמת אבל יותר קשה ופחות יחס.. עוד כמה ימים מתחיל הבית ספר ואני משתגע ולא יודע מה לעשות... כיתה יא היא קשה וצריך המון עזרה אבל אני לא רוצה להיות עם הילדים האלה יותר בכיתה בא לי להיות אם אנשים איכותיים ולהכיר יותר מהשיכבה שלי כי אני אוהב את השיכבה שלי.. וואו חפרתי אבל מקווה שתענו ותייעצו לי תודה רבה באמת!! 3>

מה לעשות?

לעבור לכיתת מסלול בגרות רגיל

להישאר בכיתה שלי

לעבור בית ספר

.