להישאר במכללה או לעבור לאוניברסיטה?

תומר בן 26 | כתב את השאלה ב-23/09/17 בשעה 17:57

שלום אנשים,

סיימתי שנה א' בהצטיינות. אני לומד תואר ראשון במשפטים.
יש לי האפשרות לעבור לשנה ב' באוניברסיטת חיפה עקב ממוצע הציונים הגבוה, אבל זה דורש ממני מעבר דירה(עזיבת בית ההורים הנוח בפתח תקווה), עזיבת עבודה כנראה והשלמת כ-7 קורסים משנה א' שלא עשיתי במכללה אצלי וללמוד אותם ביחד עם שנה ב', וכמו כן השלמת עוד 2 קורסים באנגלית(במכללה רק עוד קורס אחד באנגלית).
המכללה בה אני לומד איננה נחשבת למכללה עם שם טוב ביחס למכללות אחרות, ואילו אוניברסיטת חיפה נחשבת יותר טובה מהמכללה אצלי לפי דירוג לשכת עורכי הדין בישראל.
אינני יכול להתקבל לאוניברסיטה במרכז הארץ, עקב פסיכומטרי נמוך ואינני מתכוון לעשות פסיכומטרי שוב, ניסיתי ולא הלך עקב קושי בחלק הכמותי ובזמן הבחינה המטורף. ואינני מתכוון ללמוד במכללה עם שם טוב יותר עקב כך שאותה מכללה דורשת שכר לימוד הרבה יותר גבוה.
אני גר עם הוריי ולכן לא משלם שכירות, ומרוויח יפה לסטודנט בעבודה אצלי. יש לי אפשרות לשלם על השכירות והמחייה בחיפה.
מבחינה כלכלית ייצא לי יקר יותר לעבור לחיפה עקב הוצאות שכירות ומחייה. אם אני נשאר במכללה אז אני יכול לעשות גם מלגות עקב הנוחות של הלימודים. אני לא יודע במה לבחור - מצד אחד, לסיים תואר ראשון במשפטים באוניברסיטת חיפה זה יתרון ככל הנראה בשוק העבודה, למרות שאף אחד לא מבטיח לי כלום אבל זה פותח אולי קצת יותר דלתות, ומצד שני מאד נוח לי להישאר כרגע אצל ההורים ולשלב עם עבודה ומלגות ואני כבר מכיר את המכללה ורכשתי לעצמי כמה חברים שם - ושוב מבחינה כלכלית יותר משתלם להישאר במכללה ואין לי צורך להשלים עוד קורסים משנה א' אם אני במכללה כמובן כי כבר עשיתי אותם בשנה א'. כמו כן, אין לי מושג אם אצליח לעמוד בלחץ הלימודי בחיפה עם כל הקורסים וגם המרחק מהבית.
ההורים וגם מספר חברים קרובים (לא מהמכללה) אומרים שהכל זה מזל ואם אני מצטיין במכללה אז אצליח גם אחר כך. לעומת זאת, חלק מהחברים במכללה אמרו כי כדאי לי לעשות את המעבר ואילו היו יכולים היו עושים זאת(לא לכולם יש ממוצע ציונים גבוה)

מה אתם הייתם עושים במקומי? אשמח גם לתגובה שמסבירה את דעתכם. תודה!
תומר.

האם להישאר ללמוד במכללה או לעבור לאוניברסיטה?

לעבור לאוניברסיטת חיפה

להישאר במכללה במרכז

אחר- אגיב בתגובות

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"