אני בשלב בחיים שצריך לבחור מה ללמוד ואני ממש מתלבטת בין שלושה תארים, מה דעתכם?

אנונימית בת 20 | כתבה את השאלה ב-26/03/24 בשעה 17:22

אז ככה אני כבר צריכה לבחור מה אני רוצה ללמוד ואני מאוד מתלבטת אלה האופציות שלי
1. רוקחות, אף פעם לא הייתי טובה במתמטיקה, הייתי שלוש יחידות בבית ספר, אני יודעת שאפשר לשפר את הבגרות ולעשות מכינה אבל אני לא אוהבת להתעסק עם מתמטיקה ואם אצטרך לעשות את זה כל חיי בתור רוקחת אז אני אוותר. מה שכן, לעשות שני תארים ולרקוח תרופות נשמע לי כמו קריירה משמעותית ומהנה, ואולי זה שווה את המאמץ.
2. מדעי המדינה, בתכלס אני חושבת שזה לא תואר שפותח יותר מדי דלתות או מבטיח עבודה אחרי התואר. כשאני אסיים את התואר הזה אני לא אדע לאן ללכת. מפחדת שהוא יהיה מיותר. אבל אם זה יכול לקחת אותי לכיוונים של פוליטיקה זה כן יכול להיות מעניין. אבל גם הבנתי שלא באמת צריך תואר כדי להגיע לשם.
3. חינוך, אני חושבת שזאת האופציה שאני אלך עליה בסופו של דבר. מהסיבה הפשוטה שזה מבטיח לי בסוף עבודה, יש הרבה לאן להתקדם, אפשר להיות מורה, לנהל בית ספר, להיות מרצה באוניברסיטה, השמיים הם הגבול. אומנם זה יכול להיות מקצוע תובעני וקשה נפשית אבל ללמד את הדור הבא, אין משמעותי מזה ואני מחפשת משמעות וגם משהו שאוכל להנות ממנו. תמיד הייתי טובה עם ילדים ותמיד ילדים אהבו אותי. מה שקצת מרתיע אותי זה היחס למורים והזילזול ונראה שכל דור נהיה גרוע יותר ולהורים עוד יותר לא אכפת. וגם חשבתי שאף פעם לא אהיה מורה וזה באמת יהיה קצת מוזר ללכת על זה אבל נראה לי שזאת האופציה הכי טובה שיש לי. מה אתם אומרים? לפי מה שאמרתי על מה לדעתכם אני צריכה ללכת? האם שווה לי להשקיע בשביל רוקחות? ללכת על מדעי המדינה? אולי בכלל חינוך?

מה עדיף?

רוקחות

מדעי המדינה

חינוך

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"