הפסיכולוג שלי כתב בדו"ח הסיכום לקב"ן שאני הומו, מה לעשות?

אנונימי135642 בן 17 | כתב את השאלה ב-22/06/22 בשעה 16:28

שלום לכולם
הייתי בצו ראשון לפני שישה חודשים. סיפרתי למראיינת שאני בעל רקע פסיכולוגי. מאז שהייתי בן 3 הייתי בביקורים רבים אצל פסיכולוגיים, מאבחנים, ומומחי טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אפשר לומר בכלליות שאני אדם עם נטייה למלנכולייה, עם הפרעות אישיות אקסצנטריות ואף חלק היו סבורים כי אני עם אוטיזם בתפקוד גבוה (למרות שבכך אני מטיל ספק). בהתחלה חששתי לחשוף לצבא שאני הייתי אצל פסיכולוג כי ברוב ילדותי שפטו אותי על כך, אבל עם עבר כזה אני לא יכול להתגייס בלי לציין זאת, לפחות כדי למנוע הפתעות ובעיות עתידיות. את טיפולי האחרון אצל פסיכולוג עשיתי כשבועיים אחרי תחילת הסגר הראשון (אני לא זוכר את התאריך הרשמי בו סיימתי משום שבתקופה זו היו פגישות שנעשו באי עקביות, מטעם בקשתי), וכמובן שאחרי שסיפרתי למראיינת בצבא שיש לי עבר פסיכולוגי נתבקשתי לחזור אל לשכת הגיוס ולהביא עימי דו"ח סיכום, בו הפסיכולוג יכתוב עלי כדי להראות האם אני כשר לשירות או לא. (צפיתי שדבר כזה יקרה עוד כשבועיים לפני הצו הראשון, ועל כן אני ביקשתי מהפסיכולוג להכין את הסיכום. באיחור אופנתי של חודש וחצי-חודשיים קיבלתי את דו"ח הסיכום, וזאת לאחר שגם הוריי ביקשו מהפסיכולוג לעשות זאת כבר בתום הצו הראשון. הדו"ח (יש לומר שנכתב בלא אובייקטיביות, מלא הטחות והאשמות לעבר הוריי על כך שהסכימו להפסיק את הטיפולים וגם שמם מוזכר יותר פעמים משלי) ציין שאני הומו. לאורך הטיפול הבעתי על עצם היותי הומו תחושות שליליות ורגשות בהן אני מבטא כאילו אני אכזבתי ומאכזב את הוריי בכך שאני כזה. למרות כל אלה, הפסיכולוג מצא לנכון לציין זאת ואני כמעט בטוח שזה נוגד את קוד האתיקה לפסיכולוגים, לפחות בישראל. ניסיתי למצוא על כך משהו בספרות, כדי לראות אם אני יכול לעשות עם זה משהו, אולי לבקש ממנו לכתוב את הסיכום מחדש (אני מקווה שלא אצטרך לעשות זאת כי זה כרוך בלדבר איתו) אבל אין לי מושג מה עושים משום שלא מצאתי על זה שום דבר גם במרשתת ואין לי את מי לשאול כי אף אחד לא יודע מלבד הוריי שאני הומו. אנא, תוכלו לייעץ לי מה לעשות? אולי אני לא אמור להילחץ ממה שכתוב, כי הקב"ן לא יספר על כך לאף אחד? אולי הם יבחינו בכך שהסיכום אינו מקצועי ולכן יגשו לפסיכולוג בטענה שישכתב אותו? הוריי טענו כי הצבא רק צריך את זה לצורך רשמיות, אבל אני לא לוקח אותם ברצינות בנושאי צבא משום ששניהם לא נולדו בישראל ולא הספיקו להתגייס בעת עלייתם, ככה שאני היחיד במשפחה שיתגייס). אתם מסכימים איתם, שלא יקחו את הסיכום ברצינות?
האם אתם מכירים מישהו שגם לו זה קרה, ואם כן, כיצד הוא התמודד עם זה?
תודה מראש.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"