ערבית מדוברת, איך זה עובד בדיוק?

אורי בן 18 | כתב את השאלה ב-05/08/20 בשעה 13:51

היי, למדתי 5 יח"ל ערבית בתיכון וכמו הרבה שלמדו בבית ספר וניגשו ל5 יחל בערבית, אני לא באמת מבין ערבים כשהם מדברים ברחוב ויכול לדבר איתם ולתקשר, בגלל שלמדתי ערבית-ספרותית בתיכון.

מצד שני, אני מבין שיש חשיבות לערבית הספרותית, קרוב משפחה שלי שעובד בשב"כ ויודע ערבית ספרותית ומדוברת אמר לי שהספרותית מהווה את היסוד והבסיס ללימוד המדוברת בשלב יותר מאוחר. וככה לומדים ערבית,ובהתחלה אתה צריך ללמוד את הדברים היותר "יבשים"- ניתוח פועל תחביר עיתונות וכו' ואחכ לומד מדוברת. ובאמת נראה לי שאין דוברי ערבית מדוברת במערכת הביטחון שלא למדו את הספרותית.(לא מדבר על מקרים של ילידי ארצות ערב או מזרחים ששמעו ערבית בבית ודברים כאלה).

לגבי המדוברת, פשוט לומדים כביכול עוד "שפה" אחרי שלמדת ספרותית? כי זה לא בדיוק ספרותית ויש שינויים וניואנסים ומילים שמנוקדות קצת אחרת וכו'

הבנתי שפשוט לומדים את זה בצבא ובשב"כ(באוניברסיטה לא לומדים ככה שמעתי) בקורסים מסויימים. זה באמת ככה? ואם כן כמה זמן הקורסים האלה? איך בדיוק מלמדים שם?

אשמח לתשובות מהקוראים ובמיוחד אם יש מביניכם כאלה שדוברים מדוברת וספרותית שיוכלו להתייחס למה ששאלתי, לחדש דברים וגם איך הם בעצמם למדו? מה הייתה הדרך שלהם ללמידת המדוברת ?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"