אח שלי הקטן וויתר על עצמו והוא פשוט כישרון מבוזבז, איך אפשר לנסות לעזור לו?

אנונימי בן 23 | כתב את השאלה ב-06/03/24 בשעה 16:27

יש לי אח קטן בן 16
הוא כישרון מבוזבז יש לו קליטה טובה
כל מה שהוא לומד הוא קולט תוך שניה
מגיל מאוד קטן הוא למד אנגלית נטו מצפיה בתוכן באנגלית כנ"ל רוסית גם כן למד נטו משמיעה אבא שלי קווקזי דובר רוסית אבל מעולם הוא לא ניסה ללמד אותו את השפה מטמטיקה וכל תחום אחר שהוא נגע בו . יש לו גם כישרון בתחום הטכני אין מכשיר חשמלי שהוא לא מסוגל לתקן וגם את זה הוא למד לבד דרך האינטרנט

הוא כנראה מאוד מהר קולט תחומר ומשתעמם ממנו
ואז מחליט שלא בא לו יותר ומתחיל לזלזל
פשוט הפסיק לבוא לבי"ס בא נטו לשעה שעתיים
ואח"כ אני רואה אותו מסתובב באזור התעשיה לייד מקום העבודה שלי

כל פעם אותו סיפור משקר לי ובסוף אומר תאמת שמשעמם לו בבי"ס ואין לו מה לעשות שם אז הוא החליט ללכת
הוא איכשהו מצליח תמיד לסבן את המורים שלו שמאיזשהי סיבה הוא צריך ללכת או פשוט הולך על דעת עצמו בלי לשאול אף 1 יש לו "פתיל קצר"
היו איתו כמה מיקרים שהוא התעצבן על מישהו הרביץ לו ושבר לו יד או רגל והושהה מבי"ס הוא תמיד טוען שהוא הגן על עצמו ו"הוא התחיל"...

הוא מסתובב שעות ברחוב אף 1 לא יודע מה הוא עושה ועם מי הוא נפגש יש ימים שהוא יוצא ב7:30 לבי"ס וחוזר רק ב10 בלילה ששואלים אותו איפה הוא היה הוא טוען שהיה אצל מישהו מהכיתה שלו או אצל קרובי משפחה פעם ב... הוא אומר תאמת אבל הרבה פעמים משקר וכנראה כל הזמן הזה הוא היה ברחוב הרבה פעמים הוא חוזר עם שקיות של בגדים חדשים הכל מותגים
שואלים אותו מאיפה זה הוא טוען שהוא קנה
ההורים שלי תמיד נותנים לו כסף אי אפשר לדעת אם הוא קנה את זה בכסף הזה או שבכסף ממשהו לא חוקי

לפעמים הוא גם חוזר עם כל מיני גורטאות שהוא מצא בזבל

ההורים שלי נכנעו נראה שהם כבר לא יכולים להתמודד איתו . בהתחלה הוא היה בבי"ס עיוני נפלט משם שלחו אותו לבי"ס מקצועי שילמד מכונאות רכב גם משם הוא בורח

אני היחיד מהמשפחה שהוא מדבר איתו בצורה פתוחה איך אפשר לנסות לעזור לו ?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"