אנחנו עם חצי מיליון הון וההורים מוכנים לעזור, לקנות דירה או לחכות למחיר למשתכן?

אנונימי בן 29 | כתב את השאלה ב-01/03/24 בשעה 12:50

אהלן
דילמה קצת מורכבת
אנחנו זוג עם הון עצמי של כחצי מיליון ש״ח שחסכנו במשך השנים, עם הרבה עבודה קשה ולא מעט התכלבות, גרים אצל ההורים
זכינו במחיר למשתכן באזור די גרוע מבחינה סוציואקונומית, שלא מעוניינים לגור בו, מחיר ביחס למחיר השוק כ500,550 אלף ש״ח פחות ממחיר השוק, כשכל התהליך ייקח לפחות 5,6 שנים
דירה באזור שאנחנו רוצים, שהוא גם קרוב להורים, וגם חלום מבחינתנו, עולה באזורינו כ2.2 מיליון ש״ח, כאשר רוב הדירות במחיר הזה הן דירות של זוכי מחיר למשתכן
וכאן מתחילה הדילמה: ההורים מאוד רוצים שנקנה דירה לידם ושלא נתרוצץ בשכירויות במשך השנים הללו ומוכנים לעזור בעוד יותר מ1.2 מיליון ש״ח,ללא שום תנאים או תחושת מחויבות, כך שיצא שנסגור משכנתא תוך שנים בודדות ונגור בנוחות מקסימלית באזור , ונגשים חלום בגיל צעיר.
מנגד, זה אומר לוותר על ההטבה מהמדינה בגובה מאות אלפי שקלים, ולשלם הרבה למישהו שקנה בזול, ומוכר ביקר, במקום לעשות כמוהו, ועל הדרך לשלם למתווך עוד עשרות אלפי שקלים שלדעתי זה זריקת כסף לפח, על אף שרוב הכסף הוא לא שלי.
מה דעתכם? מה הייתם עושים?

מה הייתם עושים?

קונים דירה עכשיו

מחכים למחיר למשתכן

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"