אילוסטרציה אילוסטרציה

הזמן

דווח

נהל

יש לי הרבה הוצאות, למשוך סכום קטן מהפנסיה?

אנונימית בת 24 | כתבה את השאלה ב-10/03/23 בשעה 14:53

אני מאוד אחראית כלכלית, אבל יצא מצב שכל ההוצאות שלי נפלו בבת אחת (שכר לימוד, ביטוח לרכב וכו׳)
תמיד חילקתי למעט מאוד תשלומים (לרוב עד 3) וזה יצר לי ברוך כי יורדים לי בחודשיים הקרובים אלפי שקלים..
יוצא מצב שאני נכנסת למינוס בערך של 600 שקל החודש, וחודש הבא זה יהיה תלוי בי עקרונית כי אמור לרדת לי עוד סכום ואני פשוט צריכה לדאוג לעשות כמה שיותר שעות בעבודה ולקוות שאקבל בונוס יפה.
סה״כ ה-600 שקל של החודש הקרוב + בחודש הבא לדעתי אני אמורה לחרוג גם מקסימום 1,000 (הוצאות הכרחיות ולא מותרות)
אני בת 24, לא בא לי לבקש כסף מההורים.
לגבי הפנסיה, מה קורה בעצם אם אני מושכת סכום קטן?
חשוב לציין שרוב התשלומים מסתיימים חודש הבא, לכן זה סיפור של חודש בערך.. ואני לא מוכנה להיות במינוס בכלל! גם אם זה של 100 שקל.
מה לעשות?

עדכון מאנונימית, שואלת השאלה 2023-03-15 00:39:23

יש לדברים דרך להסתדר מעצמם לפעמים - קיבלתי הודעה משכר הלימוד שיש לי יתרה חיובית (גבוהה יותר מהמינוס שנצבר לי) שאוכל לבקש להעביר לבנק שלי - וזה בדיוק מה שאני הולכת לעשות.
שמחה שככה יצא, ותודה לכולם על העצות (:
שמור עדכון

מה הייתם עושים?

למשוך 3,000 ש״ח מהפנסיה בשביל שקט נפשי בחודשיים הקרובים

לבקש מההורים לעזור

זה כולה 600 שקל מינוס, זה לא נורא

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"