ההורים לא מבינים כמה חשוב זה לחסוך ותמיד הייתה בבית הרגשה של לחץ כלכלי,מה לעשות?

רוברט בן 25 | כתב את השאלה ב-19/02/24 בשעה 15:04

פוסט קצת ארוך אשמח למענה יעיל ולתגובות.

אנחנו משפחה ממוצעת ממרכז הארץ חיים ברמת חיים טובה סבירה פלוס מינוס. פעם ב טסים לחול גרים בבית גדול עם גינה. הוריי עובדים קשה כל חייהם בלי הפסקה, לא מרוויחים בשמים,ביחד הם מרוויחים סביר בהתחשב בהוצאות ובמשכורות בשוק אך תמיד מעניקים לנו מה שהם יכולים. נותנים לנו תמיד מה שאפשר אבל, כאן מתחיל הסיפור.
תמיד הייתה הרגשה שאין, שמשהו חסר, מגיל קטן לא קבלתי תמיד את מבוקשי וזה בסדר, אבל הייתה הרגשה של לחץ כלכלי, מינוסים כאלו ואחרים, לחץ כלכלי. תמיד היה חסר משהו. זה לא בראש שלי, זה מגיל קטן. הוריי אף פעם לא הביאו לי כסף בעוד לחברים שלי ההורים משלמים על הכל, כולל לימודים אקדמיים כולל חתונה. תמיד ישנה תחושה באוויר של לחיות על הקשקש, הם חיים כאן ועכשיו בלי טיפת מחשבה ליום שאחריי, שזה חובה במדינת ישראל! הוריי חיים במרוץ העכברים, בלי הפסקה, בלי עצירה לשנייה למחשבה כלכלית. הם לא חוסכים לנו שקל, מינימלי, לא מבינים בקופות גמל ובמניות ברמה הבסיסית. כל פעם שאני מנסה לדבר איתם הם לא על זה, מעבירים נושא, מפחדים להכנס ולדבר. פעם אבא שלי פתח לי חסכון כשהייתי קטן זה הדבר היחיד, וגם אותו הוא משך כדי לסגור מינוס. אין להם צורת חשיבה של מטרות, חיסכון לחתונה, וללימודים ,אפילו כמה מאות בודדות בשנה. משהו מנימלי שקצת יעזור בכניסה לחיים וזה אפשרי, כלום. אני משלם הכל לבד, הכל. עובד מגיל מאוד קטן. עברתי לגור לבד בשכירות עם שותפים, ואני חייב לעבוד בלי הפסקה כדי לשלם על הלימודים, על המחייה ואפילו לחסוך לעצמי להשקעה. לאחיי הקטנים כרגע אין שום עתיד כלכלי , זה לא בשיח וזה דבר חובה. ניסיתי לדבר איתם וכל פעם מנפנפים אותי, לצערי הם לא מבינים כמה זה חשוב. אני מגיל קטן הולך בתחושת חוסר ומשעובד מאוד למטבע בגלל הדבר הזה. אמא שלי אומרת לי בצחוק כזה יאללה תתחתן אבל אין לה באמת כסף לחתן אותי. אין להם שום חסכונות. כלום. זה נראה לי מצב מטופש ולא אחראי. תמיד תחושה שאין כסף
מה ניתן לעשות איתם??????????

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"