הבן שלי בן ה-17 פורק כל עול ואני לא יודעת כבר מה לעשות

eliz בת 49 | כתבה את השאלה ב-23/06/13 בשעה 14:25

שלום לכולם,

אני חדשה כאן, חשבתי שבפורום הזה אולי אקבל קצת רעיונות איך מתמודדים עם מתבגר בן 17 שפורק כל עול...

זה התחיל כבר לפני שנתיים בערך, התחיל לשתות והגיע כמה פעמים הביתה מחוק לגמרי, הוא בחור שבודק את הגבולות וגם אם יודע שזה מסוכן, הוא יעשה בכל זאת שטויות.. הגענו לטיפול משפחתי בעקבות שטות שעשה, הוא לא עבר טסט בפעם הראשונה ולקח את האוטו ללא רשות, ניידת תפסה אותו ועשה תאונה, פניתי לשרות לנוער בעירייה באזור מגוריי לקבל עזרה, והוא כרגע מטופל ע"י עובד נוער וגם אנו ההורים, בנוסף יש לנו יועצת מפחתית פרטית.

בשיחות שהיו לנו יחד איתו עם המטפלת המשפחתית, הגענו להבנות כדי להחזיר את האמון ביננו. יש עליות וירידות, המצב לפעמים קצת יותר משפתר לכמה ימים ואחר כך המצב חוזר לקדמותו.

כרגע אנו במצב קשה איתו שוב פעם, תפסנו אותו שותה בחדר שלו ווסקי, לא יודעים מאיפה מכיון שבבית אין לנו, וגם שיקר שאין לו אלכוהול בחדר למרות שמצאנו כוס ווסקי והוא מולנו הכחיש את זה.....השיחות שהיו לנו לגבי איסור מוחלט להחזיק משקעות כאלה בבית לא עזרו, בנוסף , הוא משקר כל הזמן אם זה בקשר לשתיה ודברים אחרים, ואי אפשר להאמין לו.

אנו כהורים לא יודעים כבר מה לעשות איתו, אי אפשר לתת בו אמון, כל הטיפול המשפחתי מצידנו כהורים עושים כמיטב יכולתנו עם הכלים שהמטפלת נותנת לנו, אך בפועל לא מרגישים שזה עוזר מכיון שאי אפשר להגיע איתו להבנות ולמצב שהוא יבין שהוא מזיק לעצמו עם ההתנהגות הלא בוגרת והמסוכנת הזו.

מאד אשמח לשמוע מה דעתכם ואיך אפשר לצאת מהכדור שלג הזה שנוצר... אנו מאד דואגים..

תודה.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"