בתי השמינה בחופש ומתביישת ללכת לביה"ס, לוותר לה?

אלדר בן 46 | כתב את השאלה ב-31/08/14 בשעה 08:09

אני נמצא בסיטואציה מסובכת מאוד ואשמח אם תעזרו לי כמו שאתם עוזרים לאחרים כאן ב-askpeople...

אני אב לילדה בת 15... מתגוררים בדרום...
עקב המצב הביטחוני בתי הייתה המון בבית ובקושי יצאה ממנו... כתוצאה מכך היא העלתה יותר מ-13 ק"ג במהלך חודשיים בלבד... היא מצאה באוכל ובממתקים כמקום מפלט והתנחמה ממנו... ואני ואשתי בכלל לא שמנו לב לזה... רק בשבועיים האחרונים.
היא אכלה המון אוכל ולא עשתה שום פעילות גופנית, כלום.

היום בתי נגשה אליי בבכי וסיפרה לי שהיא לא רוצה ללכת לבית ספר, היא סיפרה לי שהיא מתביישת מהילדים ומפחדת שיצחקו עליה ויסתכלו עליה מוזר...
היא ממש בכתה לי בכי קשה, כזה שהפריע לה לדבר...

הלב שלי נקרע, כי אני באמת מבין אותה
היום הראשון ללימודים... כולם מדברים עם כולם, כולם מסתכלים על כולם... והיא מתביישת, ובצדק לצערי... לא נעים לבוא ביום הראשון ללימודים במראה אחר ממה שזכרו אותה לפני החופש הגדול...
היא ממש בכתה לי והתחננה שלא ללכת לבית הספר, היא אמרה שהיא רוצה לקחת את עצמה בידיים כשבועיים, להוריד את כל מה שהיא העלתה ורק אז ללכת...

מצד אחד, הלב שלי אומר לי להסכים לה להישאר בבית, לקחת אותה לדיאטנית, להכניס אותה לכושר ולהחדיר בה ביטחון עצמי.
אבל הראש אומר לי שאסור לעשות את זה... ושזה לא נכון מבחינת ההתמודדות.
בנוסף חשוב לי לומר שהיא ניגשה אליי ולא לאימא כי אני נחשב לטיפוס "הרך" יותר והיא "הקשוחה"... אדבר עם אשתי על זה מהלך היום גם כדי להבין את עמדתה, למרות שדי ברור שהיא תהיה נגד.

בקיצור, אני שובר את הראש... מה לעשות? הבכי שלה הורג אותי...
אני לא רוצה שהיא תסבול מבחינה חברתית, אני רוצה שהיא תבוא לבית הספר עם ראש מורם.

עדכון מאלדר, שואל השאלה 2014-09-01 00:29:20

ידעתי שלא תאכזבו ושתעזרו גם לי!
אז תודה רבה לכל מי שהתייחס לשאלה שלי
אחרי הרבה מאוד מחשבות והתייעצות עם אשתי, החלטנו שלאפשר לילדה לא ללכת לבית הספר בשבועיים-שלוש הקרובים.
אנחנו נוסעים מחר על הבוקר לצפון, לגיסתי, להתרחק מכאן קצת ולהתחיל שבועיים של דיאטה, ספורט, כושר ולא פחות חשוב - עבודה על הביטחון העצמי שלה.
ברור לי שלא יהיו יותר מדי תוצאות, אבל עדיין היא תרגיש יותר טוב עם עצמה ואני בטוח שהילדה גם תוריד קצת במשקל.
תודה לכולם!!!!!! ושנת לימודים מוצלחת לילדים, ושקט לנו, ההורים
שמור עדכון

מה לעשות?

לוותר ולעזור לה לחזור לעצמה, שתלך לביה"ס בעוד כשבועיים

אין מה לעשות, לא לוותר, היא חייבת להתמודד

הצעה אחרת (אם תוכלו לכתוב לי בעצות זה יהיה מעולה)

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"