אני חרדי ורוצה לעשות תואר באומנות, כדאי לי לעשות בבצלאל למרות שאהיה שם עוף מוזר?

צייר מלידה בן 29 | כתב את השאלה ב-25/01/24 בשעה 15:36

היי,
אני מגיע מרקע אומנותי מאז שאני ילד, תמיד היה לי חלום להתקדם בתחום או בתחום שקשור אבל אף פעם לא ידעתי לאיזה תחום ללכת.
עשיתי לימודי תעודה באיור דיגיטלי ובתקשורת חזותית ובניית אתרים אבל הקורסים לא סיפקו אותי זה נחמד לדעת לעבוד על התוכנות ולקבל רקע אבל היה חסר לי משהו, לתחום התקשורת החזותית לא ממש התחברתי והלכתי לזה בדיעבד כי לא מצאתי תחום אחר לעסוק בו שיוכל להניב פרנסה כלשהי.
האהבה האמיתית שלי תמיד היתה ציור ולכן חיפשתי תחום קשור לזה שאוכל להתפרנס ממנו ולהינות מהעשיה ולקבל סיפוק.

חשבתי ללכת על לעשות תואר כי לדעתי זה יותר מעמיק מאשר סתם קורס ונותן כלים יותר משמעותיים בתחום.
אני חרדי, ונכון ל2024 בישראל אין שום מוסד אקדמי שמכשיר גברים חרדים לתארים בתחום האומנות והעיצוב אלא רק בנות חרדיות. שאר המכללות מציעות רק לימודי תעודה מקצועית ולא מעבר.
אז בלית ברירה אמרתי לעצמי שאני ארשם לבצלאל ואנסה להעביר את הארבע שנים איכשהו יחד עם שאר הסטודנטים שרובם חילונים ולהגשים את החלום להתקדם בתחום שלי.
חשבתי על שלוש מחלקות שאליהם אנסה להתקבל: ארכיטקטורה, אומנות, אומנויות המסך.
החשש שלי הוא שאהיה שם עוף מוזר ובגלל שאני חרדי לא ממש יראו אותי בעין יפה,
והשאלה שלי היא האם כדאי לי להרשם ללימודים שם למרות שאני חרדי והאם זה לא מוזר להרשם שם בגיל 30 ללימודים כשרוב החברה צעירים בבכמה שנים מתחת?
בתחום של אומנות ואומנויות המסך יש לי עוד חשש שאצטרך להשתתף בשיעורים שכוללים דוגמני עירום לצורך לימודי הציור.

מי שמכיר או למד שם אשמח שיכתוב בתגובות מה דעתו והאם הוא מכיר עוד חרדים או דתיים שלומדים בבצלאל למרות הפער המגזרי מול החילונים

אגב למי שתהה אני לא חרדי טיפוסי עם פאות ושחור לבן, אני מתלבש די רגיל רק עם כיפה שחורה לראשי ואין לי פאות חשוב לי עדיין לשמור על כללי ההלכה כדרך חיים

האם כדאי לי להרשם לבצלאל למרות היותי חרדי?

כן

לא

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"