קשה לי להחליט ורע לי מאוד בנפש בגלל זה

מתלבט בן 23 | כתב את השאלה ב-25/04/21 בשעה 12:14

היי לכולם,
אני בהתלבטות קשה בין אדריכלות להנדסת חשמל שנמשכת אצלי שנים רבות.
אני אוהב את שניהם מאוד וחוקר אותם לעומק.
אני הנדסאי אלקטרוניקה במקצועי והלימודים הלכו לי די בקלות (ממוצע 94) והמקצוע הזה באמת מעניין אותי.
והתקבלתי ללימודי אדריכלות בויצו בקלות רבה (לא מתנשא אבל המבחן באמת היה לי קל) , אבל אני מאוד לא שלם עם עצמי ומאוד חושש ללמוד את התואר הזה מכמה סיבות:

*הלימודים ארוכים מאוד (5 שנים+ 3 סאטז').

*הלימודים במכללה קשים ויקרים מאוד (מעל 100000 ש"ח הוצאות) . וקשה לשלב עבודה יחד עם לימודים.

*הבנתי שהתנאים בסטאז' לא טובים והשכר נמוך.

*השוק היום מאוד תחרותי ומרבית העבודה היא במרכז (אין לי כוונה לעבור לשם אלא להישאר בצפון)

* כשיוצאים לשוק מאוד קשה לאדריכלים עצמאיים להוכיח את עצמם.

*מנגד, שכירים לא מתוגמלים מספיק והשכר שלהם מאוד נמוך והם חסרי מעוף יצירתי. בגדול הכוונה שלי להיות שכיר (לא רוצה את הכאב ראש של העצמאיים מפחיד אותי מידי).

*כל החברים שלי ואנשים בגילי ממליצים לי כן ללמוד אדריכלות, אבל ההורים ואנשים מבוגרים יותר ממליצים לי הנדסה.
*הכיוון שלי הוא בעיקר אדריכלות נוף, שימור או תכנון עירוני ומעדיף להיות שכיר. האם זה התחום הנכון לבחור?

הסיבות האלו מורידות לי את החשק ללמוד תואר שנשמע לי מעניין, אני מצייר ואוהב מתמטיקה ומדעים והתואר הזה הוא שילוב של שניהם.
האם כל החששות האלה הן הגיוניות? האם כל זה נכון? מפחד מאוד לעשות בחירה שגויה במיוחד כשהמסלול הוא מאוד ארוך. והמכללה לוחצת עליי לשלם את המקדמה ואני כל כך אבוד ולא יודע מה לעשות, אני אוכל בקושי, כל היום האינטרנט חוקר את התואר, בטלפונים עם סטודנטים ואדריכלים וכל אחד אומר משהו אחר ואני לא יודע למי להאמין. אני כבר לא מחייך ולא מאושר וכל היום בדאגות על זה.

יעזור לי לדבר עם בוגרים, מתמחים או סטודנטים בשנים ד-ה.

מה לעשות

ללמוד אדריכלות

ללמוד הנדסה

לא ללמוד כלום

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"