איך לספר להורים שלי שחזרתי בשאלה?

חוזרת בשאלה בת 14 | כתבה את השאלה ב-10/11/20 בשעה 16:11

היי אני דתיה ולומדת בבית ספר דתי.הבנתי שהחיים האלה לא מתאימים לי, והחלטתי לצאת בשאלה בסתר.
אני כבר לא שומרת שבת ומצוות.
ומתנהגת "רגיל" שיש אנשים לידי.
אני צריכה עזרה באיך לספר להורים שלי ואיך להתמודד עם התגובה שלהם...אני מכירה את ההורים שלי והסיכוי שהם יקבלו אותי הוא כלום.
בנוסף ההורים שלי מאוד ביקורתיים.יש לי חברה שהיא לא ממש דתיה וההורים שלי כל הזמן מנסים שאני יתרחק ממנה בשביל שהיא לא "תקלקל" אותי.
אני לא רוצה להרוס איתם את הקשר כי הם חשובים לי.חשבתי אולי לעבור לפנימייה בשביל שיהיה לי יותר קל כל התהליך אבל הם לא מסכימים לי.ולעזוב את הבית זה לא אופציה מפני שאין לי לאן ללכת.
אם אני יספר להם הם בטח יאשימו אותי שהסתובבתי עם הילדה הזאתי ועכשיו היא דירדרה אותי.ולא יבינו שזאת מי שאני ובחרתי בזה בגלל שככה הרגשתי וככה טוב לי וימצאו את מי להאשים אני יודעת שזה רק מדאגה והם רוצים שיהיה לי טוב.
אין לי חברות לא דתיות שיוכלו להבין אותי.ואם אני יספר לחברות שלי הדתיות הם לא יבינו את זה וגם אם ההורים שלהם ידעו הם ירחיקו אותי מהם והם חשובות לי.
נשאר לי 2 אנשים שאני יכולה לספר.סבא וסבתא שלי.
יש לי קשר ממש טוב איתם והם האנשים שאני הכי אוהבת בעולם הם יותר טובים מההורים שלי והם מבינים אותי ואני מפחדת שאם אני אספר להם אני יהרוס את הקשר הזה.
יש לי גם צד במשפחה שהוא חילוני ואם אני אספר להם זה יגיע תוך שניה לכולם כי אין אצלם סודות הם מספרים הכל.
אני אשמח אם תוכלו לכתוב לי עצות שלכם שיכולים לעזור לי...