רפואת שיניים - שיפור בגרויות או מכינה?

יאנה בת 26 | כתבה את השאלה ב-31/01/20 בשעה 10:25

היי לכולם, אני נמצאת כרגע בצומת דרכים די רצינית, מצטערת מראש שזה יהיה ארוך.
אני בת 26 וכבר 9 שנים שלא התקרבתי לשום סוג של לימודים וגם לא היה לי שום עניין בכך.
החלטתי השנה (סוף סוף) שרוצה להתחיל ללמוד לקראת תואר, לאחר כמה שיקולים יצא שאני מכוונת די גבוה - לימודי רפואת שיניים.

אני צריכה לעשות פסיכומטרי ולשפר די הרבה בגרויות כדי להגיע לממוצע הנדרש ללימודי רפואת שיניים (105)
למזלי, יש רק שני מוסדות אפשריים - אוניברסיטת תל אביב והאוניבסיטה העברית בירושלים.

עשיתי בדיקה די מעמיקה וגיליתי שיש מכינה רפואית באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת בר אילן (מכינה משותפת לת״א).

מהפלוסים - המכינה מלמדת אותך חומר ייעודי לקראת התואר ולא תנ״ך והיסטוריה (שלא רלוונטיים לך לתואר בכלל), ואתה מקבל את המסגרת של הלימודים באוניברסיטה שכבר ״מכינה״ אותך לתואר ומביאה לך את הכלים שתצטרך לפחות בשנה הראשונה.

בנוסף, יצא לי לקרוא שהאוניברסיטאות נותנות העדפה לבוגרי המכינה מאשר לתלמידים אחרים שרוצים להרשם ללימודים לתואר הראשון.
מה שכן, אם מישהו עבר מסלול דומה ויכול לעזור, אני מעדיפה ללמוד לתואר באוניברסיטת ת״א. אם אעבור את המכינה בבר אילן או בעברית - אצטרך עמה לגשת לתל אביב, האם יהיה לי את ה״העדפה״ שמדברים עליה והאם הם יסתכלו על המכינה כמשהו חיוני, אם המכינה נלמדה לא במוסד שרוצה ללמוד בו לתואר?

מבחינת זמנים, המכינה נמשכת 9 חודשים והבגרויות (לדעתי) ייקחו לי הרבה יותר. מבחינה כספית, הבנתי שהמכינה לא זולה כלל (14,000-17,000) אבל שוב, השלמת הבגרויות הנחוצה לי לדעתי תעלה לא פחות (ביררתי עם אנקורי והם אמרו לי שבגרות מלאה מההתחלה 16,000 עם הנחה כבוגרת שלהם...)

בנוסף, הבנתי שאפשר לקבל מלגה גם ללימודים במכינה, האם זה נכון ?

המינוסים היחידים הם - שצריך להרשם למכינה ממש מראש (עד אפריל-עבור לימודים באוקטובר), וכדי להתקבל למכינה צריך ציון פסיכומטרי. מכיוון שעוד לא נבחנתי ולא למדתי לפסיכומטרי, אין סיכוי שזה יהיה לי עד אפריל. מה שאומר שפספסתי שנה ואני אצטרך להמתין למכינה של שנה הבאה (זה מה שהבנתי לפי כל המידע שקראתי, וקראתי הרבה)

הלימודים במכינה הם 5 ימים בשבוע לפי המידע שקראתי והשלמת בגרויות נעשית פעמיים-שלוש בשבוע, האם אפשר לשלב עבודה עם מכינה כ״כ אינטנסיבית?

עוד דבר - הטוב בשיפור בגרויות שלאחר שנה +- של לימודים, פתחת לעצמך הרבה דלתות, ואם בדרך החלטת שאתה רוצה תחום אחר - זה אפשרי לך. לאחר המכינה (מכיוון שהיא ייעודית), הבנתי שזה לא כך. נכון ?

שוב מצטערת שזה ארוך. יש לי המון שאלות ולא יודעת מאיפה להתחיל. ואם אבחר בשיפור בגרויות צריכה להרשם כבר שבוע הבא ללימודים שמתחילים עוד שבועיים ולא רוצה עוד לחכות.

מישהו עבר או עובר כרגע את המסלול ללימודי שיניים עם/בלי מכינה ויכול לומר לי איך זה?
יש בי פחד שכל העניין יהיה ״גדול עליי״, מכיוון שלא למדתי הרבה מאוד שנים ונזכרתי מאוד מאוחר (ועוד ללימודים כל-כך ארוכים).

תודה מראש למי שקרא ולעונים !

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"