אני רוצה לעבור לבית ספר חילוני כל כך. אבל אני מרגישה שאף אחד לא מאמין בי או סומך עליי (דתייה)

מלכה בת 15 | כתבה את השאלה ב-26/01/20 בשעה 16:00

היי, אני לומדת בבית ספר דתי כבר כל חיי.
בהתחלה זה היה בסדר ולא הרגשתי שום שינוי אבל פתאום בכיתה ז' כולם התחילו להשתנות (גיל ההתבגרות אני מניחה) פתאום לכל החברות שלי יש חבר והן די עסוקות בעצמן כל היום, מדברות בשפה שהיא די נמוכה ונחשבת "מקובלת" (כמו שילוב של אנגלית ועברית והן נשמעות לי ממש מפגרות ככה) וטועים בכוונה בהגייה העברית כי זה נחשב "מגניב" ו"מקובל" היום. והן כל הזמן שמחות ומלאות אנרגיה וגם אני הייתי ככה אבל- התבגרתי.
לכן אני מרגישה שאני לא כמו כולם. אני מרגישה יותר בוגרת מבחינת פנימית. אני מרגישה שאני צריכה איזשהו שינוי בחיים, של חברים, מורים, איזשהיא מסגרת שונה אולי. אבל כולם ממליצים לי להישאר.
אני רוצה לעבור לחילוני סופסוף ולבדוק איך שם, אולי אגלה אנשים שונים עם דעות שונות שנוטות לפוליטיקה (מה שרציתי לל עד כבר זמן רב). ואפילו מראה שונה.
המחנכת אומרת לי שהיא מאמינה בי ולאחרונה גם המורה להיסטוריה אמר שהוא מאמין בי אבל לא חושבים שכדאי לי לעבור...גם לי יש קצת חששות מבחינת הרשתות החברתיות למיניהן, אין לי אינסטגרם או טיקטוק או סנאפצ'אט כמו שיש לכל ילד ממוצע, אני חושבת שהן כל כך לא מועילות לאף אחד. אני חושבת שלא אתחבר לילדים כיוון שאולי הם ירחיקו אותי ויחשבו שאני "מוזרה" שאין לי רשתות חברתיות אבל אני כל כך הרבה יותר מזה.
דבר שני, אני כל כל ביישנית בפעמים הראשונות וקצת קשה לי להסתכל בעיניים שמדברים אליי..זה מפחיד אותי...מפחדת לדעת מה יבוא.
אבל אני כל כל הרבה יותר מזה:
אני חברותית, פתוחה, ישרה, כנה, רגישה, אחראית.
אני מפחדת שילדים היום לא יראו את זה ושזה לא יעניין אותם מעבר לתמונות באייפון .
מה אתם מייעצים לי לעשות?