האם מותר לצלם אותי ללא רשותי?

רוזי בת 26 | כתבה את השאלה ב-24/12/19 בשעה 10:48

היום הייתי בעבודה (עובדת בסופר) אחד המנהלים הבכירים ביותר (מנכל או משהו בסגנון) של הרשת כולה הגיע וראה אותי יושבת על הרצפה ושותה שוקו, הוא התחיל להגיד לי לקום בצורה מאוד תוקפנית - והייתי בטוחה שהוא לקוח רגיל אז לא ניסיתי להסביר את עצמי יותר מידי, אמרתי לו שבסך הכל הרגשתי קצת סחרחורת כי חזרתי מההפסקה ואני שותה קצת ואז קמה, בקיצור הוא התחיל לאיים עליי שיצלם אותי וידאג לפטר אותי, אמרתי לו שאני לא מסכימה לו לצלם אותי וקמתי, אחר כך הוא התעקש לדעת מה השם שלי - אמרתי לו שאני ממש לא מתכוונת לתת לו את השם שלי (שוב, בראש שלי זה בסך הכל לקוח מוזר ומטריד) אז הוא הוציא את הטלפון וצילם אותי.
הוא לא הודה בזה שהוא צילם, אבל לאחר כשעה קיבלתי מהמנהלת שלי את התמונה, מסתבר שהוא שלח את התמונה לעוד שלושה אנשים לפחות.
אני עובדת אצל זכיין פרטי, ככה שאני לא עובדת תחתיו באופן ישיר, אבל אני מרגישה שממש הפרו את הזכות שלי לפרטיות, אני יודעת שאנשים עושים שיימינג על ימין ועל שמאל אבל אני מאמינה שזה אחרת לגמרי מאדם שהוא מנהל שלי בעקיפין,
מה גם שהתמונה לא מחמיאה בעליל ואני מרגישה נוראי שהיא מסתובבת בטלפונים של זרים, בעידן של היום אלוהים יודע לאן זה יכול להגיע.
האם זה חוקי?

האם מותר למעסיק לצלם אותי ללא רשותי?

כן

לא

עזבי אותך, כולם סתומים, תתקדמי הלאה ותשמחי שלא פיטרו אותך

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"