למה כל כך שונאים דתיים?

סקרנית בת 16 | כתבה את השאלה ב-26/12/16 בשעה 16:36

היי... אני רק מבקשת לפני שאני רושמת את השאלה- בבקשה לא לכתוב תגובות פוגניות ומעליבות כי באמת באתי לפה כדי להתייעץ ולהבין....

זה שאלה שכבר נמצאת בתוכי המון זמן ולא ממש היה לי את מי לשאול אז אולי פה אני אקבל קצת תשובות...

למה רוב האנשים החילונים כל כך (אני אפילו לא ממש יודעת להסביר את זה) שונאים דתיים?
למה כשיש איזה שאלה על דת ישר יוצאים עליהם ואומרים שהם עושים הכל מכפייה וכופים על אנשים אחרים? מה אין את האפשרות שאנשים עושים את זה מבחירה?

הכי מתסכל אותי שכאשר דנים על דתות אחרות (לא יודעת - נצרות נגיד) אז ישר יש תגובות על קבלת האחר, הפנמת וקבלת דעות שונות משלך והקשבה וסובלנות אבל כשזה מגיע לדתיים (דתיים לאומים וגם חרדים) אז ישר שונאים?

למשל כשהיינו צריכים ללכת לבית ספר חילוני כלשהו (כנראה במטרה משותפת של שני בתי הספר לגבש את החילונים והדתיים ולקרב בינהם) אז באמת בסוף הפגישה התחברתי להמון בנים ובנות חילוניים שאמרו לי שהם בהחלה ממש פחדו מאיתנו וחשבו שאנחנו רעים ורק באנו במטרה להחזיר אותם בתשובה...

עכשיו אני לא באה חס וחלילה להכליל את כל החילונים.. אני פשוט מתארת את המציאות היום יומית שאני נפגשת איתה...
הרי למרות שאני דתייה יש לי לב ואני גם בן אדם אז למה ישר לשפוט אותי בצורה כל כך מחרידה לפני שבכלל מכירים אותי?
יש לי במשפחה המורחבת דודים חילוניים שאני מאוד אוהבת וזה גורם לי לחשוב - לחילונים אין קרובים דתיים? הם לא יודעים שאנחנו גם אנשים ולא מפלצות ?

שוב אני לא מנסה להכליל אבל רק סקרנית למה זה קורה כל הפילוג הזה מלכתחילה?
סליחה על החפירה ותודה לעונים :)

עדכון מסקרנית, שואלת השאלה 2016-12-26 18:24:50

תודה לכל מי שענה... היו תגובות שעזרו לי והיו תגובות שיותר היו רק האשמה בלי הסבר- אז אני אשמח אם תפרטו.
אולי השאלה הזאת תעלה פעמיים - כי היה רשום לי שהיא נמחקה ומסתבר שלא, אז תענו פשוט כאן את מה שאתם חושבים.

ואני שוב מתנצלת אם השאלה שלי פגעה במישהו או הייתה מכלילה מידי - זו לא הייתה הכוונה בכלל....
שמור עדכון