0 אנשים צפו, 0 כתבו תגובות, 0 דרגו את התגובות

קצבת נכות לילד חולה אפילפסיה - איך משיגים את זה?

מערכת AskPeople | הטיפ פורסם ב-18/03/24 בשעה 14:36

קצבת נכות לילד חולה אפילפסיה - איך משיגים את זה?

תמונה: FREEPIK

 

 

 

מחקר שהתפרסם לאחרונה גילה כי טיפול פסיכולוגי חדש לילדים עם אפילפסיה, שפותח ע"י צוות מדענים במימון אונ' UCL מאנגליה, הוכח כמפחית קשיי בריאות הנפש אצל ילדים אפילפטיים. רבים אינם מודעים לכך, אך בעיות נפשיות כמו דאגנות יתר, מצב רוח ירוד ובעיות התנהגות הן שכיחות יותר בילדים חולי אפילפסיה. למצבים אלו יכולה להיות השפעה רבה על איכות החיים והבריאות הכללית של החולים במחלה. אך חוסר המודעות הזו אינה הבעיה היחידה. משפחות רבות שיש להן ילד אפילפטי מתקשות למצות את זכויותיהן אל מול המדינה ולקבל קצבת נכות, או ליתר דיוק, גמלת ילד נכה עבור ילדיהן.

 

בין אם הטיפול הפסיכולוגי החדשני יהפוך לחלק אינטגרלי בטיפול בילדים חולי אפילפסיה ובין אם לאו, זה לא ישנה דבר אם משפחתו של הילד החולה לא תוכל לממן את הטיפול. אחת הדרכים הטובות ביותר לממן טיפולים מסוג זה עבור ילד חולה היא קבלת קצבת נכות חודשית עבורו. אך אידיאל לחוד ומציאות לחוד: עם השנים, נהלי ביטוח לאומי הפכו מורכבים יותר, וסחבת הבירוקרטיה הפכה מתישה יותר. כיצד יכולה משפחה להתגבר על הבירוקרטיה ולקבל את קצבת הנכות המיוחלת עבור ילדה?   

 

 

 

תנאי הסף והקריטריונים לקביעת גובה הגמלה

ראשית ,חשוב להבין מהם תנאי הסף לזכאות של קצבת נכות לילד חולה אפילפסיה, כלומר תנאי הסף של גמלת ילד נכה. ככלל, כל ילד מגיל 91 ימים ועד 18 שנים ו-3 חודשים הסובל מהתקפי אפילפסיה עשוי להיות זכאי לאותה קצבת נכות לילד. הזכאות נקבעת ע"פ קריטריונים שונים כמו: סוג ותדירות ההתקפים, הטיפול התרופתי אותו מקבל הילד, ההשגחה הנדרשת, אשפוזים וקיומן של בעיות רפואיות נוספות.

 

גובה קצבת נכות של ילד אפילפטי עשוי לנוע בין 1771 ש"ח בחודש לבין 3479 ש"ח בחודש בהתאם לחומרת מצבו. יש לשים לב כי ילדים אפילפטיים שיש להם לקויות נוספות מלבד האפילפסיה, עשויים להיות זכאים לסכומים אף גבוהים מכך, עד גובה של 188% אחוז מגובה הגמלה המקסימלי עבור לקות אחת.      

קצבת נכות לילד - הקצבה המיוחלת שקשה להשיגה

הגשת תביעה עבור גמלת ילד נכה הינה הליך בירוקרטי לא פשוט, שחשוב לבצעו באופן מדויק על מנת למזער את הסיכויים לדחיית הבקשה או לעיכוב באישורה. לטופס התביעה (ב.ל. 7821) יש לצרף בדיקות ומסמכים רלוונטיים כגון תוצאות בדיקת EEG וסיכום רפואי מנוירולוג או מהרופא המטפל, המפרט את כל המידע הרלוונטי לגבי מחלת הילד, כולל סיכומי אשפוזים (אם היו). לאחר קבלת המסמכים בביטוח לאומי, יוחלט אם התביעה תתקבל ע"ס מסמכים רפואיים בלבד או שיהיה צורך להתייצב אל מול הוועדה הרפואית. לרוב, כשמדובר בגמלת ילד נכה, המוסד אינו מבקש להתייצב בוועדה, אך אין לבנות על כך.

 

הוועדה הרפואית היא הנקודה בה רבות מהבקשות לגמלת ילד נכה נופלות. זאת משום שהוריו (או אפוטרופסיו) של הילד האפילפטי אינם יודעים כיצד להציג את המקרה של ילדם באופן אופטימלי או שהם שוכחים להביא מסמכים קריטיים להתכנסות הוועדה. אכן, מדובר בסיטואציה מלחיצה ולא קלה, הן להורים והן לילדם. יש לציין כי אם התביעה נדחתה, או שהאפוטרופוס אינו מרוצה מגובה הגמלה שאושר, הוא יוכל לערער על כך לוועדת העררים של ביטוח לאומי תוך 60 יום מיום קבלת החלטת הוועדה. 

ליווי עד לקצבה המיוחלת

קצבת נכות לילד היא זכות חשובה, שעשויה לתת הרבה אורך רוח למשפחתו של ילד הסובל מאפילפסיה. עם זאת, הבירוקרטיה מערימה לא מעט קשיים על אלו המנסים להשיגה. והעובדה שביטוח לאומי מקשיח נהלים בטח אינה עוזרת. בשל המצב הקיים, ישראלים רבים הדורשים גמלת ילד נכה עבור ילדיהם פונים לחברות המסייעות לדורשי זכויות רפואיות להתכונן לוועדה הרפואית ומלוות אותם במשך כל ההליך, עד לקבלת הקצבה המיוחלת.

 

 

 

 

 

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף תגובה... גם מבלי להירשם!
אבל, אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
בהרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת תגובות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לתגובות שלך
מעקב אחר התגובות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת תגובות ותגובות

הוספת תגובה ללא הרשמה

טרם נכתבו תגובות. כתיבת תגובה כעת