הוריי גילו שאינני מתכוונת להינשא ברבנות ולוחצים לכיוון הפוך בכל הזדמנות, להישבר?

חילונית בת 21 | כתבה את השאלה ב-18/11/15 בשעה 22:47

אני אמנם צעירה מאוד (21) והנושא לא באמת על הפרק כרגע. אני עם חבר שלי ארבע וחצי שנים (מגיל 17 וחצי) ואנחנו גרים יחד בדירה שכורה כבר חצי שנה. אנחנו מאוד מאושרים ביחד, אבל חתונה כרגע לא על הפרק למרות שהיו לנו שיחות בנושא ושנינו מסכימים שאנחנו לא מעוניינים להינשא ברבנות (מסיבות אידיאולוגיות בעיקר, אך לא רק).
לאחר שחברה מהלימודים נישאה שלא דרך הרבנות עלה הנושא מול ההורים שלי ומאז הם לא מפסיקים להציק לי בקשר לזה. הם אומרים שהטענות שלי הן "שטויות" ומסרבים להבין את הצד שלנו. אציין שאנחנו חילונים גמורים (בן זוגי אתאיסט ואני די מתקרבת לשם), הוריי לא שומרים שבת אך יש זיקה מסוימת למסורת (מפרידים בין חלב ובשר, למשל). יש לציין שכל המשפחה מצד אבא חרדים, ואבא מפחד שהם ינדו אותו מהמשפחה אם לא אנשא דרך הרבנות.

אני מאמינה שיש סיכוי שהמשפחה מצד אבא יפעלו סנקציות, אולם אינני מאמינה שהדבר יגרום לבעיות של ממש עם המשפחה הקרובה (ההורים, הסבים והדודים הקרובים). אני מאמינה בכל ליבי שהרבנות הוא מוסד שוביניסטי, פטריארכלי, חסר רגישות ומיושן שעבר זמנו ואינני מעוניינת להכניסו לחיי בשום שלב ואופן.

הפתרון ה"קל" יהיה לשים את האידיאולוגיה בצד והיכנע ללחץ המשפחה, אבל אני לא מרגישה בנוח לעשות את זה (בלשון המעטה...).

מה כדאי לי לעשות?

האם כדאי להיכנע ללחץ המשפחה ולהסכים להינשא ברבנות?

כן

לא

לומר להם שאתחתן ברבנות ולחצות את הגשר כשאגיע אליו

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"