יש לי אפשרות להשקיע 100 אלף שקלים, יש סיכון? יש רווח?

משקיע בן 25 | כתב את השאלה ב-02/10/15 בשעה 23:02

אני בן 25. יש לי אפשרות להשקיע לטווח ארוך סכום של 100 אלף ש"ח. בעוד כשנתיים אוכל להשקיע בערך 400 אלף ש"ח נוספים.

הריבית הכי גבוהה שאוכל לעשות בהשקעה לטווח ארוך מבלי לגעת בכסף הוא כ-7% (לפני מס - כלומר נטו 6%) רווח. זאת אפשרות שאני לוקח בחשבון, אבל מאחר שראיתי שהרבה אנשים, גם כאלו שמאוד שונאי סיכון בוחרים להשקיע (יש לי אפשרות לקבל ייעוץ השקעות למרות שמדובר בסכום של מתחת ל250K) בניירות ערך בצורה "סולידית", אני מאוד רוצה להכיר את התחום.

העניין הוא - שאין לי מושג מהו קנה המידה ה"סולידי" בהשקעות כאלו. אני מבין שזה לא בטוח כמו פיקדון, אבל מישהו מוכן לזרוק לי כיוון במה מדובר. מה הרווח ה"מצוי" שעושים בתחום כזה. מה הסיכון הממוצע לרווח? האם בשקלול סביר זה משתלם יותר מפיקדון?

תודה רבה וחג שמח :)

עדכון ממשקיע, שואל השאלה 2015-10-03 19:30:03

לגבי המשפט ריבית הכי גבוהה שאוכל לעשות בהשקעה לטווח ארוך מבלי לגעת בכסף הוא כ-7% (לפני מס - כלומר נטו 6%) רווח - מדובר בטעות. התכוונתי לרווח של 6% ב5 שנים בפק"מ ארוך טווח.
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"