להסביר את השקפת העולם שלי לדתיים?

אחת שכזאת בת 15 | כתבה את השאלה ב-29/05/13 בשעה 22:07

היי, אני בת 15 (כן, גיל קטן להחלטות אני יודעת) ויוצאת בשאלה.
כיום אני אתאיסטית והרבה חברות ומכרים דתיים מעוניינים לשמוע על ההשקפת עולם שלי (בהתחלה די בזלזול ואחר כך באמת מתוך עניין).
אני בהתחלה שמחתי לשתף אנשים אבל היום אני מבינה שזה קצת טעות, כי ככה אני התחלתי לחקור ואני ממש לא רוצה שאחרים יעברו את מה שאני עברתי.
אז אני מתלבטת אם להסביר לאנשים שרוצים על אתאיזם ואבולוציה וכו'.. או להסביר להם שזה מבוך שלא נגמר..
מה עדיף? (באפשרות השנייה יש גם סיכוי שהם יחשבו שאני סתם מתחמקת)

להסביר או להתעלם מהם?

להסביר ולהניח להם לעבור את תהליך היציאה הקשה

להתעלם ולהניח להם לחשוב שאני סתם מתחמקת