בתי בת ה-16 משחקת בצעצועים, היא דחויה חברתית?

אמא בת 39 | כתבה את השאלה ב-05/05/15 בשעה 19:26

מאז שבתי הייתה קטנה היא נורא אהבה צעצועים. בובות פרוותיות כמו: חתולים, דובוני, ברווזים,כלבים ומה לא, בובות כמו: ברביות ובראץ'.
שזה נורמאלי לילדה קטנה.
רק שמרבית הילדים ממה שראית משחקים עם הצעצועים בסגנון של זה כלב והוא הכלב שלי שיודע לעשות כול מיני טריקים.
הבת שלי לא כזאת.
היא הייתה ממציאה סיפורים שלמים.
בלי שום קשר לאיזה חייה זאת.
היא המציאה סיפור על כך שיש עולם שלם של צעצועים ששם הם גרים ולכול צעצוע יש שם ואת השמות של כולם(!) היא זוכרת. היא המציאה כישרונות לכול צעצוע, מי החברים שלו, מה אוהב, מה לא. לחלוטין סיפורים שלמים.
לדוגמא: היא המציאה סיפור על חתול אחד שיש לו אחות גדולה שמוצלחת יותר ממנו בהכול, שאבא שלו רק רוצה שהוא יצטיין בלימודים על מנת שיוכל לקבל עבודה טובה, למרות שאותו החתול בכלל אוהב לרקוד. ואז יש סיפור שלם על איך הוא מתמודד עם אחותו הכישרונית, שגם לה יש סיפור משלה, עם אביו הלוחץ, שגם לו יש סיפור משלו!
ממש סיפורים שלמים.
כשהיא הייתה קטנה זה הרשים אותי.
אבל כיום, היא בת 16 ועדיין משחקת עם הצעצועים. עדיין ממציאה להם סיפורים.
ועכשיו אני דואגת.
ויש לכך כמה סיבות:
א. אני מפחדת שהבת החמודה שלי נתקעה בילדות. למרות שהיא מדברת באופן מאוד בוגר והיא ילדה מאוד נבונה העניין עם הצעצועים גורם לי לחשוב שהיא לכודה בילדות.
ב. הסיפורים שהיא ממציאה יכולים להראות משהו על מצבה הפסיכולוגי?
אני פשוט חושדת שאולי כול הסיפורים האלה באו מהחיים האמיתיים.עם שינויים רבים עד כדי כך שאני לא ממש מצליחה לזהות גרעין מהמציאות אבל לפעמים אני ממש מרגישה שיש איזשהוא קשר בין משהצעצועים מציגים לבין מה שהיא מרגישה.
זה יתכן?
ולבסוף, יתכן והבת שלי היא חס וחלילה דחויה חברתית?
יתכן והיא פשוט בודדה ובגלל זה היא כול הזמן עם הצעצועים? אני צריכה לדאוג?
יש לי כול כך הרבה שאלות בנושא ואני באמת השמח עם תעזרו לי.
כמו כן, מי שירצה פירוט ספציפי נוסף יוכל לשאול אותי, רק בבקשה תעזרו לי להבין מה מתחולל בנפשה של בתי.

עדכון מאמא, שואלת השאלה 2015-05-07 17:11:41

ראיתי שלערפילית יש שאלות.
אז לבתי אכן יש חברות.
והיא אכן יוצאת איתן למרות שלאחרונה לא כול כך הרבה בגלל הלחץ בלימודים.
היא מדברת איתן בטלפון לעתים קרובות. ממש באופן יום יומי.
בלימודים היא תלמידה מצטיינת.
אבל למרות כול זאת עדיין יש בי חשד שמשהו לא בסדר איתה חס וחלילה. שמשהו מתחולל בתוכה ואני לא יודעת מה זה... וגם העניין עם הצעצועים. למה היא משחקת איתם כול כך הרבה? ולמה היא כול כך אוהבת את הצעצועים האלה? הצאתי לה לתרום אותה והיא הביטה בי כאילו שאני אויבת. מבט כול כך כואב ונעלב לא ראיתי בחיי. בבקשה תעזרו לי להבין מה קורה לבתי...

תודה רבה לכולם על העצות הנפלאות.
דיברתי עם בתי בעדינות על העניין והיא הסבירה לי הכול.
היא אמרה כי בעצם היא משחקת עם הצעצועים בשביל קצת לנוח וגם בשביל להמציא עוד סיפורים כי לדעתה זה הרבה יותר מהיר ונוח מאשר לכתוב אותם. אבל בסופו של דבר שכנעתי אותה לכתוב איזה סיפור. בקרוב בחנויות הספרים...
שוב תודה רבה לכולם על העצות הנפלאות, עזרתם לנו מאוד.
שמור עדכון

היא דחויה חברתית? זו הסיבה?

כן

לא

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"