במצבי לחץ אני קופאת במקום ומפחדת שמשהו רציני יקרה, איך לתקן את זה?

אנונימית בת 16 | כתבה את השאלה ב-27/03/15 בשעה 18:17

תמיד כשאני במצבים מלחיצים אני קופאת ולא יודעת איך להגיב. לדוגמא- ישבתי עם חברה במסעדה במקום פתוח, ציבורי כזה, ופתאום בא איש שעבר לידנו כמה פעמים,חזר והתחיל להצמד אלינו ממש והתחיל לשאול אותנו שאלות מוזרות על הבגדים שלו ועל המראה שלו כשהוא בו זמנית מסתכל על מישהו שנראה כמו חבר שלו שהיה רחוק יותר.. במקום להגיב, או אפילו להתעלם פשוט קפאתי. הסתכלתי לנקודה מסויימת ולא ידעתי איך לתפקד, לא ידעתי מה לעשות.. הדבר היחיד שעשיתי בשלב מסויים זה להוריד את התיק שלי מהשולחן ולהצמיד אותו אליי. זאת לא הפעם הראשונה שאני קופאת ככה.. אני לא יודעת אם הדוגמא שנתתי באמת מובנת אבל מה שאני מנסה להגיד זה שאני מפחדת שאם משהו באמת נורא יקרה חלילה, אני לא אדע מה לעשות עם עצמי ואפגע.

למה זה קורה לי? מה לעשות כדי לתקן?
תודה