אבא שלי היכה אותי ופגע בי בעבר, ועכשיו כשהוא מנסה להתקרב אני לא מסוגלת לסלוח לו

אנונימית בת 15 | כתבה את השאלה ב-29/08/14 בשעה 22:39

שלום, אני בת 15 וחצי, ורציתי לשאול פה משהו שמציק לי הרבה זמן..
אבא שלי הוא לא הטיפוס הכי אוהב בעולם. הוא דווקא מאוד אדיש ואני זוכרת כשהייתי מאוד קטנה והייתי מחבקת את כולם, הייתי מחבקת אותו והוא לא תמיד החזיר לי חיבוק או שהוא החזיר חיבוק יבש. בתור ילדה קטנה הרגשתי די פגועה אבל לא ידעתי מה לעשות עם זה אז התעלמתי. כמו אחותי ואח שלי, כולנו היינו צעקניים ודעתניים בגיל קטן. אני עד גיל 12 בערך הייתי נכנסת למריבות קולניות עם ההורים שלי ואני מודה שהתנהגתי באופן די כפוי טובה לפעמים והייתי מאוד מפונקת. אבל עכשיו אני התבגרתי בהרבה, ובערך מגיל 12 הפסקתי ויותר התרכזתי בחיים שלי עצמי ולא נכנסתי למריבות עם ההורים. אם הם עשו משהו שלא מצא חן בעיניי לא ציינתי את זה או שעשיתי להם פרצוף, התווכחנו כמה משפטים והלכתי לחדר בלי להמשיך את זה. בכל מקרה, אני זוכרת שבהמון מהפעמים שבהם רבתי עם ההורים כשהייתי קטנה וצעקתי, אבא שלי החליט להשתיק אותי במכות. הוא לא גרם לי לדמם או משהו, אבל הוא נתן לי כאפה על הראש והוא מאוד חזק (מן הסתם הוא בן), וגם אם הייתי מתחילה לבכות וממשיכה לצעוק תוך כדי הוא היה מביא עוד כאפה, ועוד כאפה.. הייתה גם פעם אחת שהתחלתי לבכות (כנראה הייתי בת 11) והוא רק עמד שם וצחק עליי ואמר שאני נראית כמו פרה עם הפרצוף הזה, וזה הרגיש לי ממש דומה לאיך שהילדים בבית ספר התנהגו אליי (כי סבלתי מבריונות) וזה מאוד פגע בי.
הפעם האחרונה שהוא הרביץ לי הייתה לפני שנה וחצי אני חושבת, כשטסנו כל המשפחה לחו"ל. אני ואח שלי נקלענו לריב ואני צעקתי עליו על החוצפה שלו והתעצבנתי עליו, ונתתי לו מכה לראש ואבא שלי בא ותפס אותי ביד ובעורף (שכחתי לציין שהוא היה עושה את זה גם אז..) בצורה חזקה כזאת שאני לא יכולה להזיז את הראש ונשאר לי על היד סימן במשך שבוע וחצי. אני יודעת שזה קצת נשמע כאילו אני מנסה להוציא את עצמי מסכנה אבל זה לא. אני יודעת שלא הייתי הילדה הכי טובה בעולם אני הייתי מקללת מתעצבנת על ההורים שלי שעכשיו כשאני מסתכלת אחורה אני רואה כמה כפוית טובה הייתי ומפונקת ואמרתי דברים שבטח פגעו בהם מאוד. ובכל זאת אחרי הפעם האחרונה שהוא הרביץ לי לא דיברתי איתו חודש וחצי, לא הייתי מוכנה לדבר עם בן אדם שמרים יד עליי וכל המשפחה שלי שכנעה אותי להתחיל לדבר איתו שוב כי זה מעיק על המשפחה שיש נתק בין שני אנשים. (הסבים שלי גרים איתנו). אז דיברתי איתו, ועם כל הכעס שלי ביקשתי ממנו סליחה למרות שהרגשתי שזה לא מגיע לו בכלל. אבל זאת הייתה הדרך היחידה שהוא "היה מוכן לחזור לדבר איתי". אם אני אבקש סליחה.
בכל מקרה עברה יותר משנה ומאז המקרה הזה, אפילו שחזרנו לדבר היחס שלי אליו היה קריר, התייחסתי אליו כמו אל הידיד-שלא-אוהבים, שמתנהגים אליו בנימוס גבולי אבל לא מקדישים הרבה תשומת לב ויחס אם זה לא הכרחי. עד היום אני ככה. (למרות שהיחס שלי אליו השתפר קצת).
ועכשיו לשאלה שלי עצמה, עם כל היחס הזה אליו בחודשים האחרונים הוא התחיל להתנהג הרבה יותר יפה אליי, אפשר לומר. יותר נחמד. הוא כל הזמן מסתכל על דברים באינטרנט שקשורים לנגינה (כי אני מנגנת) ומציע לי ושואל אם אני רוצה את הכלי הזה, או את המעמד הזה והזה ואיזה נראה לי הכי יפה והוא הזמין כדי שאני אנסה ולראות אם זה עוזר לנגינה שלי וכו'. ולא רק זה גם עכשיו נתקלתי בבעיה בטלפון שלי ועליתי לחדר מבואסת אחרי שהוא ואמא שלי ניסו להבין מה הבעיה, ואחרי 10 דקות הוא בא לחדר שלי אומר שהוא חיפש וקרא כל מיני דברים וגילה מה הבעיה ושהוא כבר הזמין חלק חילופי והוא יתקן וכו'.
בקיצור, הוא עושה המון מאמצים והוא מתנהג המון באכפתיות ואני לא יודעת אם הוא מנסה לכפר על מה שהוא עשה, או שהוא בכללי השתנה (למרות שאני בספק כי אח שלי עדיין בשלב ה"צעקנות" ואני שומעת את אבא שלי צועק עליו בגלל סיבות מטומטמות, כמו שעשה לי ולאחותי הגדולה כשהיינו בגיל של אח שלנו. עם זאת לא שמעתי שהוא הרביץ לו.. או שראיתי). אני לא יודעת מה זה. אני רק יודעת שאני מרגישה רע שאני מתייחסת אליו קר ולא יפה כשהוא מתאמץ ככה בשבילי. מצד אחד אני רוצה לסלוח לו ולהתחיל להתנהג אליו יותר יפה מצד שני אני *לא מסוגלת* לסלוח לו. כאילו זה לא מגיע לו על מה שהוא עשה לי כמה שהוא הרביץ לי וצעק עליי כשהייתי קטנה והכאיב לי.
אבל אז אני חושבת שאם זה היה הפוך ואני הייתי זאת שעשתה טעויות, לא הייתי רוצה הזדמנות שנייה?
אני ממש מרגישה רע. ויש לי מקרה דומה עם אחותי הגדולה שהיא גם הרביצה לי לפני כמה חודשים ומאז אני לא מוכנה לדבר איתה (גם ממקודם לא אהבתי לדבר איתה כי היא התנהגה מאוד באגואיסטיות, התייחסה לכל המשפחה כאילו אנחנו זרים בעיניה ולא שווים את ההתייחסות שלה ודיברה גם עם הסבים שלי. ומתי שהיא רצתה היא הייתה פתאום נחמדה אליי כי הלכנו למלון וישנו באותו חדר או שהיא ביקשה ממני לק כלשהו.)
מצטערת על החפירה פשוט, אני מרגישה קצת מסובכת ודי רע עם עצמי
לא יודעת איך לפתור את זה ואיך לעשות את הבחירה הנכונה.
אשמח לעזרה.