כל החיים שלי סובלת מגזענות קשוחה ושוקלת לרדת מהארץ בגלל זה, מה אפשר לעשות?

אנונימית בת 21 | כתבה את השאלה ב-08/05/24 בשעה 11:56

היי אני אנונימית בת 21 , העדה שלי : מולדבית וליטאית יש לי עיניים ירוקות ושיער שטני , אין לי שום מבטא , אין לי ר׳ של רוסים ונולדתי בארץ , אנחנו משפחה של יהודי מולדובה .
כל החיים שלי אני סובלת מגזענות קשוחה , בכל מקום , בבית ספר , במכללה בכל מקום בערך .
מהילדות כל הזמן החשיבו אותי כ״רוסיה מסריחה״ , ״אוכלת חזיר עם מצות בפסח״ מחקים את הדיבור שלי ומוסיפים לו מבטא רוסי למרות שאין לי מבטא , מקללים אותי ברוסית כדי שכביכול הם מראים איזה מילים הם יודעים ברוסית וכשאנשים פוגשים אותי בפעם הראשונה או בכללי הם אומרים ״בטח את סבטלנה או נטשה או נסטיה״ במבטא רוסי ופרצוף מגעיל כזה. כל הזמן ״סבטלנה קק דילה , אידי נחוי״ דברים כאלה
רוב האנשים שהיי גזענים אלי הם מהעדות המזרחיות במיוחד מרוקאים , אתיופים וערבים.
כשאני בחנויות אנשים מתחילים לדבר איתי ברוסית גם כשאני מתחילה לדבר איתם בעברית!! הם אשכרה ממשיכים לדבר איתי ברוסית , כשאני אומרת שאני מולדבית הם אומרים לי שמולדבי ורוסי זה אותו הדבר .
כל הזמן שואלים אותי איזה אוכל רוסי אני אוכלת , וכל הקטע שבחיים לא אכלתי אוכל של רוסים כי אני לא רוסיה!! אנחנו אפילו לא יודעים איך להכין את זה! , זה כלכך מעצבן אותי שלכל מקום שאני הולכת אנשים אפילו מתייחסים אלי באופן שונה וזה מורגש שזה מגזענות .
כל הזמן במקומות שיש מלא רוסים בחנות נגיד אז כזה צועקים לי תתרגמי להם הם לא מבינים את תתרגמי , איזו חוצפה יש לאנשים ? איזה זלזול! כל הזמן שיש איזו שיחה על רוסים חייבים להכליל אותי בה ונמאס לי כבר להסביר את עצמי שאני לא רוסיה ושילכו וישאלו את מה שהם צריכים אנשים רוסים.
אשכרה הייתה לי אפילו שכנה מרוקאית שהייתה מזמינה אותי לאכול אצלה והייתה אומרת ״כדי שתאכלי משהו באמת טעים ״ כי כמובן שהסטיגמה שרוסים לא יודעים לבשל וכאלה וכמובן היא חשבה שאני רוסיה.
אני באמת שוקלת לרדת מהארץ כי זאת נהייתה מלחמה יום יומית בשבילי. כלכך נמאס לי מזה איך אפשר לחיות ככה?
אני רוצה סתם לצאת מהבית לסידורים שלי ולא לדאוג מזה שאיזה מישו יהיה גזען כלפי .
מה אפשר לעשות? אני לא רוצה להיות תוקפנית ואגרסיבית כל הזמן , זה משפיע על הבריאות הנפשית שלי כי זה מתיש.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"