מתגייסת באפריל ומתה מפחד, התרגלתי להיות בלי מסגרת ולא יודעת מה יהיה איתי, עצות?

לילך בת 18 | כתבה את השאלה ב-03/03/24 בשעה 12:42

אני מתגייסת לתצפי. אז נתחיל מזה שכולם אומרים לי שהתפקיד לא יתאים לי שזה לא מי יודע מה מעודד, והם לא טועים כי אני מעופפת ויש לי הפרעות קשב ולפרוטוקול הצבא מודע לזה פשוט זה לא מעניין אותם אבל החלטתי לתת צאנס. שזה כבר מפחיד, כי אם אני שם איט איז ממש קשה לצאת משם לתפקיד אחר. אבל מעבר לזה אני באמת ככ נהנת עכשיו, כאילו לא נעים לומר בגלל המלחמה, אבל חוץ מהקטע הזה באמת ממש תקופה מדהימה בחיים שלי ויהיה לי קשה להפסיק עם זה. נכון נו אני בטח נשמעת כמו עוד איזו צפונבונית מפונקת, כאילו זה דיי נכון כי החיים שלי עכשיו באמת תותים ושאלו יהיו הצרות שלי; אבל אני לא יודעת השינוי הזה יהיה ממש קשה וזה כאילו אשכרה מסמל סוף של תקופה, זהו תהיה לי מסגרת ואם יש משהו שהבנתי מהתקופה הזו זה שאני לא אדם של מסגרות, כלומר לא מסגרות שלא בחרתי בהן, ואני אהיה באחת כזו ואני לא אהיה אדם חופשי יותר וגם אחכ כשאני יוצאת לאזרחי אמנם אני כן אדם חופשי אבל גם אדם מבוגר וצריכה להחליט מה לעשות עם החיים שלי ואני פשוט נכנסת ללופ הזה של להיות מבוגר והתקופה של עכשיו לא תחזור. נכון, החברים מתגייסים גם, וכולם מתגייסים ואני רואה שכולם בסוך בסדר ומסתדרים ואני אומרת לעצמי נו כולם בסדר בסוף את תיהי בסדר ואני באמת אהיה בסדר אבל השינוי הזה מפחיד אותי. ואני גם אצטרך לעזוב את העבודה שלי שזה גם משהו שעצוב לי כי אני עובדת בצהרון בגן, אני סייעת שם וממש נקשרתי לילדים והם גם מאוד נקשרו אליי והם ממש חמודים ואני אוהבת את העבודה כאילו אני לא ארצה להיות גננת או משהו כן? אבל זה גם עצוב לי בקטע הזה שזהו עכשיו תבוא מישהי אחרת במקומי ולהיפרד מהילדים למרות שתמיד אפשר לבקר, אבל זה לא אותו הדבר ולדעתי זה גם משפיע בצורה מסויימת על זה שאני מפחדת להתגייס. חוץ מהקטע שאני מאבדת את החופש שלי ונכנסת למסגרת חדשה, כי הדבר ששיפר לי את איכות החיים בקטע מטורף זה להיות בלי מסגרת, זה שסיימתי תיכון, והאמת שגם אז פחדתי, גם לגבי מה שיבוא אחכ ואיך יראו החיים שלי בלי הבית ספר, אבל כנראה שגם מהקטע של להתבגר, האמת שאחרי התיכון פחות פחדתי מלהתגייס והייתה אפילו תקופה שציפיתי לזה ושקלתי להקדים את הגיוס ואני ככ שמחה שזה לא קרה ושאני מתגייסת מאוחר ועכשיו כשזה פתאום מתקרב בחודש האחרון כזה התחלתי ממש לפחד והשעון פשוט מתקתק. ושלא תבינו לא נכון, אני רוצה להתגייס ואני יודעת שזו תהיה חוויה בסופו של דבר שאני מקווה שתעשה לי טוב על אף התפקיד, פשוט גם חוסר הוודאות בנוגע לתפקיד שיש סיכוי שאסבול שם ממש וקשה מאוד לעבור תפקיד מתצפי וגם אז זה יהיה להיות משקית ממטרות או משהו וגם כל הקטע של צהל והמסגרת. יש כאן עוד אנשים שהתגייסו באפריל והתרגלו לחופש והיה להם קשה עם זה שהם מתגייסים? ויש כאן עוד תצפיתניות שחשבו שהתפקיד לא יתאים להן? צדקתן בסוף או שהתפקיד הוכיח אחרת? מה שמעודד אותי זה זה שיש יציאות ממש טובות והחברה שכמעט כל מי ששירתה בתפקיד הזה אמרה שממש כיף עם שאר הבנות והכל. בתכלס יהיה בסדר בסוף וכולם כאן עוברים את זה, אבל אני עדיין צריכה טיפים להתמודדות עם זה

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"