מה עדיף- לקנות רכב חדש או לשדרג את הרכב הישן?

יוגורט בן 34 | כתב את השאלה ב-16/01/24 בשעה 19:18

יש לי יונדאי i10 מ2010, רכב מיושן אבל עובד. רכשתי אותו ב 20 אלף בערך.
עבר כ100 אלף קילומטר, טיפה יותר. יש לי אותו למשך שנתיים כבר. רכב ראשון.

היו לו תקלות. בין התקלות שהיו לי: חלון חשמלי נתקע, אז החלפתי מנוע של חלון. הפגוש הקדמי חטף מכה, אז הוא עקום קצת, לא החלפתי כלום. המצבר התיישן והחולף. עליתי על אבן והקרטר של תיבת הילוכים התחיל לטפטף, אז החלפתי שמן גיר ואיטום מחדש. המנגנון של וינקרים נשרף, אז החלפתי גם אותו. בטסטים היתה בעיה קטנה של חופש בגלגל הקדמי, אז חיזקתי והחלפתי רפידות בלם. האורות של הגיר עובדים פעם לשבוע, ביום חג אבל מי צריך אורות לגיר אוטומט.
בגדול זה הכל. מבחינת נסיעה, בלימה, הגה וכד' הכל תקין, טפו טפו.

בכל מוסך אומרים לי כזה "זה אוטו שאתה מחליף עוד שנה" והרבה מוסכניקים שאולים אם אני מוכר את הרכב. ואני באמת חושב על זה, כי הוא ישן. אין לי חיישן רוורס, אין לי מצלמה אחורית, אין לי מערכת מולטימדיה, אין לי מוביליי, אין לי את המערכת הזאת שמתקנת סטיות מהנתיב. אין כלום חוץ מרכב עצמו בלי פיצ'רים.

ואז... למה להחליף משהו שנוסע? אולי אפשר במקום זה להוסיף את כל הפיצ'רים ולקבל טרנטה משודרגת? הרי מבחינה מכנית, מה כבר יש לרכבים משנת 2023 שאין לי? כל השדרוגים זה אלקטרוניקה חכמה שמוסיפים בנוסף לבסיס. המנוע הוא אותו מנוע. והכסף שלי לא צומח על עצים, אז לא זורקים לפח מכונות שעובדת.

מצד שני, אולי לא שווה להוציא כסף על שידרוג של משהו כל כך ישן? הרי זה רכב ישן ומיושן. אולי עדיף לקנות משהו בנגיד 30 אלף ולשדרג דווקא אותו?

מה עדיף?

לשדרג רכב ישן

לקנות רכב חדש

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"