בעלי מעצבן אותי וכל הזמן מעיר לי על דברים,מרגישה תחת זכוכית מגדלת,מה אפשר לעשות?

נעמי בת 29 | כתבה את השאלה ב-27/10/23 בשעה 15:33

היי אשמח לחוות דעת אובייקטיבית
בעלי ואני נשואים שנתיים. הוא ממש מעצבן אותי. קודם כל הוא חולה סדר וניקיון, אני מרגישה שהוא כמו עם זכוכית מגדלת עליי. נגיד איך שאני מניחה קערה בכיור הוא צועק לי אפילו מחדר אחר אם שמתי מים בקערה. אני שניה מניחה את הרגל יחפה על הרצפה, איכשהו הוא שומע את זה וצועק לי לשים כפכפים כדי שאחר כך לא אעלה למיטה עם רגל מלוכלכת. ככה כללללל דבר מלא הערות. וזה גם הערות על דברים שלא קשורים לסדר וניקיון, נגיד אם אני שניה בטלפון בזמן שאני רואה טלוויזיה הוא ישר ישאל אם אני רואה או אפילו מכבה לי אותה בעצמו. אני מדליקה מזגן, הוא מכבה מבלי לשאול אותי אם אני רוצה שנכבה עכשיו. כשהולכים לישון חייבים ללכת לישון בו זמנית כי אחר כך הוא לא נרדם אם אני ערה. וגם, אם אני בטעות התעטשתי או השתעלתי כשנרדמנו אז הוא כועס עליי וטוען שהערתי אותו.... אני כל הזמן מעירה לו על זה ואומרת לו שיפסיק להגיד לי דברים והערות והוא אומר שאני צודקת ומתנצל ואחר כך זה חוזר חלילה כי זה פשוט אופי.

אשמח לפתרונות... מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב
אדגיש שאני באמת מנסה להיות הכי טובה בגלל מה שהוא מבקש ואני מתפשרת על מלא דברים. אבל עדיין התחושה הזו שאני בבית שלי ומישהו עם זכוכית מגדלת על כל פיפס קטן שלי זה מעצבן.

תודה