אני והאקסית באותה חבורה, איך לשמור איתם על קשר בלי לחשוב פעמיים לפני כל יציאה?

אנונימי בן 23 | כתב את השאלה ב-14/02/23 בשעה 15:02

אנחנו חבורה של כמה חברים בנים ובנות מכירים הרבה זמן.
יצאתי עם אחת הבנות מהחבורה חצי שנה ולאחרונה היא נפרדה ממני עם כל מיני תרוצים למרות שמאוד האמנתי בנו וזה כבר התחיל להיות רציני.
מאז אנחנו לא מדברים ולמרות שזה כואב אני מתחיל לשכוח ממנה אבל הבעיה שאנחנו באותה חבורה ונראלי ששנינו לא רוצים לוותר על החברים המשותפים

שבוע הבא למשל יש לה יומולדת ורוצים לחגוג לה אבל אני לא מרגיש בנוח ללכת לחגוג לה.
אנחנו חבורה קטנה יחסית ולא נצליח לשבת רחוק או לא להיות באותה שיחה (וגם זה מוזר זה היומולדת שלה אז איך אני בא ולא מדבר איתה), וגם אם נדבר ונראה כלפי חוץ שהתגברנו על זה אני יודע שזה יהיה לא נעים וסתם ילחיץ אותי (ואותה) והנוכחות שלה תעסיק אותי ותגרום לי לחשוב על כל מילה שאני אומר
הנה אפילו עכשיו אני רק יודע שנהיה באותה יציאה והיא כבר מעסיקה אותי הרבה יותר מידי

אני לא רוצה לנתק קשרים עם החברים רק בגללה ואני גם לא רוצה להדיר אותה מהחבורה או לגרום להם להיקרע ביני לבינה

אבל אני לא רוצה להגיע רק כדי להראות נוכחות ולהוכיח שאני חזק והתגברתי עליה עד כדי כך שאנחנו יכולים להיות חברים כי אני לא שם
גם מה הטעם אם אני לא יהנה מזה וגם לה יהיה לא כיף ביומולדת

שאלתי פה על היומולדת שלה אבל זה נכון לכל יציאה גם כשהיא לא בפוקוס של היציאה
מה אתם הייתם עושים?
איך אני יכול לשמור איתם על קשר בלי שזה יגרום לי לחשוב פעמיים לפני כל פעם שרוצים לצאת?
אני יודע שיש כאלה שיגידו לי שעדיף למצוא חברים חדשים אבל אני שואל מה אפשר לעשות אם אני רוצה לשמור גם על החברים הקיימים ובכל זאת לא להתנתק מהם
תודה לכולם על העזרה

מה לעשות

לבוא ליומולדת גם אם לא נעים

לא לבוא רק ליומולדת אבל כן ליציאות

לא לבוא לאף יציאה