נפרד ממני בהפתעה כי היא בתקופה לחוצה וזה לא יעבוד,אני אמור לנסות ליצור קשר? איך?

אנונימי בן 24 | כתב את השאלה ב-10/02/23 בשעה 14:53

האקסית שלי נפרדה ממני לפני כמה חודשים. היינו ביחד במשך 3-4 חודשים לכל היותר, אבל היה לנו מדהים, היו לנו שיחות טובות, המון במשותף והיא ממש הטעם שלי. חשבתי אפילו שאולי זה זה.
הכרנו בלימודים כמה חודשים לפני שנכנסנו למערכת יחסים.

כשהיא אמרה שהיא רוצה להיפרד זה פגש אותי בהפתעה, היא אמרה שהיא לא חושבת שזה יעבוד כי היא בתקופה לחוצה בחיים אבל היא רוצה שנמשיך להיות חברים ואולי ננסה שוב בעתיד.
אני לא כל כך הבנתי מאיפה זה מגיע ואיך זה שמכל מה שאפשר לעשות, במיוחד כשתקופה לחוצה זה משהו זמני, היא מחליטה לפרק את הקשר אבל היא עמדה על ההחלטה שלה.
לא רציתי לוותר עליה אבל לא חשבתי שנכון להתחנן או להמשיך לחזר אחריה. אמרתי לה שבסדר, אבל אני לא רואה איך אנחנו ממשיכים להיות חברים...

לא שאלתי אותה, אבל לא נראה לי שהבנתי איך זה כל כך שונה אם נהיה זוג או נהיה סתם חברים? אותו דבר רק בלי החלק הרומנטי? נמשיך לדבר? נמשיך להתראות אחרי הלימודים? כי זה מה שחברים עושים... וזה גרם לי לחשוב שאולי זה סתם משהו שבחורות אומרות כשהן רוצות לסיים קשר בצורה נחמדה. היא באמת מתכוונת שננסה שוב בעתיד? האם זאת באמת הסיבה שהיא רוצה להיפרד? אני לא בטוח. אבל לא שזה משנה משהו.

אז כצפוי המשכנו להתראות בלימודים כי יש לנו הרבה קורסים חופפים, אבל הרגשתי מוזר להיות בחברתו של אדם שלא מעוניין בי ובאופן טבעי די התרחקנו. כשכן דיברנו היו לנו כמה שיחות קצרות (סמול-טוק, לא נושאים כבדים) אבל לרוב זה היה על לימודים ובכל אופן רק בזמן הלימודים.

בחודשיים האחרונים בכלל לא יצא לנו להתראות ולא היה בינינו קשר. למרות כל הזמן שעבר עדיין יש הרבה ימים שאני חושב עליה וגם קצת מתגעגע.
לא יצרתי איתה קשר כי חשבתי שאם נחדש את הקשר זה צריך לבוא ממנה והיא כבר תדע איך למשוך את התשומת לב שלי כמו שהיא עשתה כשרק הכרנו. אבל עבר כבר הרבה זמן ולמרות מה שהיא אמרה, אני כבר לא חושב שזה יקרה מהצד שלה.
לא תכננתי לחכות לה אבל אני עדיין לא בזוגיות חדשה. ועם כל הזמן שעבר אני תוהה אם יש אופציה שחידוש הקשר יבוא ממני, ואיך.
אני לא יודע אם היא כבר בזוגיות חדשה אבל יכול להיות שכן.

אז כמה שאלות אליכם:

1. עוד שבועיים יש לה יום הולדת, לשלוח לה מזל טוב?
היא היתה נחמדה ושלחה לי ביומולדת שלי, כמה שבועות אחרי שנפרדה ממני.
אני לא באשליה שאחרי ההודעה הזאת היא תגיד שהיא רוצה לחזור. רוב הסיכויים שהיא פשוט תגיד תודה או תענה משהו יבש, אבל אני בסדר עם זה, אני רק מחזיר לה במחווה על זה שהיא שלחה לי. זה היום שלה, שתהנה.
חוץ מזה אני תוהה אם אני לא אשלח לה, זה יפגע בסיכויים שלנו לחזור? אם אני אשדר לה שעברתי הלאה, אולי היא לא תרגיש בנוח לנסות לחדש את הקשר מהצד שלה.
מצד שני אני לא רוצה לשלוח ולעשות צחוק מעצמי אם היא לא מצפה לזה ובמיוחד אם היא בזוגיות חדשה.

2. מהניסיון שלכם, אתם חושבים שהיא באמת התכוונה שננסה שוב? היא באמת רצתה שנישאר חברים? או שהיא רק רצתה לצאת נחמדה?

3. האם אני בכלל צריך לנסות לחדש את הקשר? הייתי רוצה שזה יבוא ממנה, אבל בינתיים זה לא קרה...

אני כן מוכן לעבור הלאה אבל מאוד לא אוהב את העולם של הדייטים והאפליקציות. ועד עכשיו עוד לא פגשתי באופן "טבעי" מישהי כמוה שמתאימה לי בכל כך הרבה צורות. אני יודע כמה זה נדיר ובגלל זה כל כך קשה לי לוותר עליה.

אני יודע שאני חושב יותר מידי. אבל בגלל זה כותב כאן, אני פשוט צריך דעה ועצה של אנשים שרחוקים מהסיטואציה.
תודה לכל העונים

לחדש את הקשר?

כן, עבר מספיק זמן

לא, אבל כן לשלוח מזל טוב

לא, וגם לא לשלוח מזל טוב

אחר