חבר שלי הציע שנעבור לגור ביחד אבל אני מפחדת שלא אסתדר כלכלית, מה לעשות לדעתכם?

מירי בת 21 | כתבה את השאלה ב-01/08/22 בשעה 21:24

שלום לכולם, אני וחבר שלי בני 21, בזוגיות טובה של שנה וחצי. כרגע כל אחד גר עם ההורים, בערים שונות.
אני השתחררתי לאחרונה מהצבא והוא לא היה בצבא. הוא הציע בעבר שנעבור לגור ביחד ובאותו הרגע התרגשתי והסכמתי, אבל זה לא היה אפשרי באותו הזמן. הוא יתחיל ללמוד באוקטובר של השנה בעוד שאני אתחיל שנה הבאה לפי תוכניותיי, ולאחרונה הנושא של מעבר לגור ביחד עלה שוב אבל כאן יש את הדילמה שלי שמונעת ממני להגיע להחלטה ברורה. אני חוששת שמבחינה כלכלית יהיה לי קשה מכיוון ואין לי הרבה חסכונות ויותר מדי כסף בעובר ושב. כרגע אני לא עובדת בגלל פסיכומטרי ראשון אבל מתכננת להתחיל לעבוד חודש הבא. הוא הציע לי שנשכור דירה ביחד ועם כמה שאני רוצה, חשבתי על ההוצאות הכלכליות שנכללות בזה, כי אין לי תמיכה גדולה מההורים אם בכלל. חשבתי לקרוע את התחת בעבודה וכן לעבור איתו אבל אני חוששת שלא יהיו לי חיים כתוצאה מכך, מכיוון שאני כן צריכה לעשות עוד דברים כגון לשפר בגרות במתמטיקה ולהוציא רישיון נהיגה.
כמו כן חישבתי עלויות ויוצא בערך שלחודש אוציא מכספי עד 2000 שקל גג בחודש כולל חשבונות, ייתכן ואפילו פחות (אנחנו גרים בצפון והדירות זולות יחסית, תלוי במקום) וכך יוצא שאת שאר המשכורת שלי אשים בצד לעצמי, ואוכל איכשהו לשלב את שיפור הבגרויות והרישיון. (רישיון פחות דחוף לי אבל אני צריכה).
אני קרועה בין חיסכון לעצמי ללימודים העתידיים ולנסות לעשות עוד דברים, או מעבר לגור עם חבר שלי שזו חוויה שאני כל כך רוצה לעשות.
אופציה נוספת שהועלתה בינינו היא שהוא ישכיר דירה לבד ואני אצטרף אליו בהמשך, אך יש מצב שהדירה תהיה קטנה יותר בהרבה ולא תהיה בהכרח מספקת לשנינו.
אשמח אם תעזרו לי עם הדילמה!