רוצה להתחיל תואר במדמ״ח, מתלבטת מה לעשות ואיפה להתחיל ללמוד?

Eliana בת 20 | כתבה את השאלה ב-16/04/22 בשעה 13:25

היי כולם, ארוך אבל ממש אשמח לתשובה אני כבר משתגעת מהתלבטויות.
ישלי פסיכומטרי 726 (דגש כמותי 712) אבל לצערי ממוצע בגרויות נמוך מאוד של 101 ואני שואפת ללמוד מדמ״ח.
חשבתי על הטכניון אבל בשביל זה אצטרך מכינה שממה שהבנתי מאוד קשוחה+זה רחוק לי פיצוצים מהבית
לתל אביב אצטרך מכינה עם ציון סופי של 99.81 בכדי להתקבל/לעשות מתמטיקה 5+פיזיקה+היסטוריה 5 וזה יעכב אותי בשנה לפחות כי יש מועד פיזיקה רק במאי/יוני וההרשמה נסגרת עד אז (מה שעלול להוביל לזה שאוכל להתחיל לימודים רק באוקטובר 2024 בגיל כמעט 23)
בעברית אני יכולה להתקבל עם מכינה/בגרות במתמטיקה 5 שאשלים אבל לא אוכל לגור בבית
ולבר אילן אוכל להתקבל עוד השנה אחרי מכינה מקוצרת במתמטיקה וזה ממש קרוב לי הביתה.
שמעתי הרבה דעות לכאן ולכאן על בר אילן בתחום של מדמ״ח, מישהו יודע אם כדאי ללמוד שם או ללמוד במקום אחר למרות שאבזבז זמן+הרבה כסף אם זה לא יהיה בתל אביב/בר אילן?
שאלה נוספת- יש אפשרות בת״א כמו בעברית להרשם ואז להגיש ציוני בגרות ואם הם מספיקים להתקבל או שהם לא מאפשרים אופציה כזאת?
למדתי לפסיכומטרי מלא ולכן אעדיף שלא ללכת למכללה אחרי כל המאמצים והכסף שהשקעתי ללמוד באוניברסיטה ובן גוריון/פתוחה זו לא אופציה, תודה!

מה הכי נורמאלי?

בר אילן

מכינה בטכניון

שיפור בגרויות ות״א

העברית אחרי מכינה/מתמטיקה 5

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"