איך בוחרים רכב ראשון?

וסילי בן 28 | כתב את השאלה ב-04/02/22 בשעה 13:02

עברתי טסט מפעם ה-6, אז אני לא נהג מלהיב.
אני מחפש לרוכש רכב במטרה של שימוש לא סדיר (לא כל יום) של פעם-פעמיים לשבוע. אולי 3-4 פעם.
אני מתכוון לנהוג בזהירות, אבל מכיוון שהשליטה שלי לא טובה, אז סביר להניח שבכל זאת תהיה תאונה כזאת או אחרת בשנה הראשונה.

ולפני שאתם צועקים עלי: בחייאת ראבק. 90% מהתאונות בארץ זה נהגים שלא יודעים לנהוג, אבל חושבים את עצמם שומאכר. אז ברמה של כולם, רק שאני מודע לכך שאני לא נהג מלהיב.

אז על איך בוחרים רכב? לפי מה?
אני אתן נתונים:
תקציב מוערך: בין 5 ל30 אלף, בכיוון של 20 בערך. (ה-5 זה מקרה קיצון. לא נראה לי שזה טוב למשהו).
מעדיף רכב כמה שיותר קטן כי יותר קל לחנות עם רכב קטן והוא יותר נוח מבחינת שמירת רווח מצדדים (תופס פחות אחוז מהנתיב).
כמובן בטיחות: אני לא רוצה לקפח את החיים שלי בתקופה של נהג חדש.
לא מתכוון להסיע את המשפחה שלי מטעמי בטיחות, אלא לנהוג לבד.

אשמח לטיפים איך בוחרים רכב לפי הקריטריונים הנ"ל.

לפי שאתם שואלים:
לא, לקחת עוד שיעורים עם מורה נהיגה זאת לא שיטה שמשפרת את הנהיגה. כל תלמיד מתרגל שהאחריות על הרכב היא על המורה. כל אחד לומד שאם הוא עושה טעות, אז המורה ידפוק ברקס. תלמיד לומד להיות תלותי.
רק כשאתה לבד ברכב אתה באמת לומד לנהוג. מורה זה טוב רק ל~40 שעות נהיגה ראשונות. אחרי זה הוא יותר מפריע מאשר עוזר.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"