מה דעתכם על לעיסת גת, ועל הצמח עצמו?

מכזן בן 24 | כתב את השאלה ב-18/12/21 בשעה 12:45

בהרבה מדינות בעולם גם בעולם המערבי וגם בהרבה ארצות ערב הגת נחשב סם לא חוקי . בישראל הצמח חוקי לחלוטין , מי שגר ברחובות יודע עד כמה הצמח הזה פופולרי . אני אוהב ללעוס (לכזן) גת פעם בשבוע בסופשים עם חברים לנוח להירגע ולעלות לגבהים מאוד נעימים , כמו כל הסמים הממריצים עושים . ( קפה למשל לא נמצא בהגדרה של סם ממריץ כי הוא בסהכ מונע שינה אבל לא גורם לאופוריה )
פעם היו לי תקופות הייתי כמעט מכור לצמח , בעיקר בתקופת הקורונה בסגרים הקשים כשלא הייתה עבודה הייתי מוצא את עצמי לועס 2 3 פעמים בשבוע . וכל טקס לעיסה נמשך 3-8 שעות אצלנו בערך 4 5 .
עכשיו בארץ הגת נחשב צמח בלתי מזיק , זו דעת העם לפחות , אבל עדיין יש לי ספקות , כי אני בעבר השתמשתי גם בסמים ממריצים קשים כמו אמפטמין ,אקסטזי , מפדרון ,3-mmc ,חגיגת (אין בו קאתינון שנמצא בגת , כי החומר הזה מתפרק מאוד מהר , בחגיגת פעם פעם היה מתקאתינון שזה נגזרת כימית של קאתינון חזקה הרבה יותר , כמו אמפטמין ומתאמפטמין , כי הקאתינון הטבעי בגת הוא חומר כמעט זהה לאמפטמין שרושמים להפרעות קשב וריכוז , רק קצת יותר חלש ממנו . אבל כשלועסים כמויות גדולות למשך שעות ארוכות ההשפעה חזקה פי עשרות ויותר ממינונים טיפוליים של אמפטמין . וחלשה יותר משאר הממריצים החזקים שהזכרתי אבל כן מתקרבת אליהם אולי בחמישים אחוז . (אם הגת אדום מאוד ומאוד טרי )
אני יודע כל זה כי קראתי ממחקרים כי אני חושש שלטווח ארוך הגת יכול לפגוע בגוף ובמערכת העצבים בעיקר .
אחרי שעות של לעיסה של גת אדום חזק או חבשי מתחיל להיות גם רעד בידיים , הזעה , אופוריה חזקה , עצבנות וכמובן הדאון אחרי שההשפעה נגמרת שאי איפשר להירדם בלי קצת אלכוהול או כדור שינה .
כך שאני שם לב שההשפעה דומה לסמים ממריצים קשים , האם לדעתכם מהידע שיש לכם הגת הוא סם בטוח יחסית בלעיסה מתונה (רק בסופשים) .
ואשמח גם לתשובות של לועסים כבדים תקופות ארוכות (אם יש באתר הזה כמובן חחח) אם שמתם לב לתסמינים שליליים שהגת גרם לכם לטווח ארוך . תודה רב לכל העונים ,פשוט דואג לבריאות שלי .
עוד חיסרון בגת שכמו שאר הסמים הממריצים הוא גורם לעשן המון סיגריות , והאפקט הזה מורגש יותר מסמים ממריצים קשים יותר אפילו .

חשוב לציין שאני אמנם לועס גת ,אבל נמנע מאלכוהול ומריחואנה לחלוטין . (הם גם לא נותנים לי אופוריה כמו שהגת נותן)

ולסיום המיתוס לגבי החשק מיני המוגבר , אני מאשר אותו לחלוטין . לא בזמן הלעיסה אלא אחרי שמסיימים ללעוס שעות ארוכות החשק המיני גבוה בצורה פשוט יוצאת דופן . אם חשק מיני רגיל אחרי שלוש ימים ללא גמירה הוא 70 אחוז , אז אחרי 4 שעות לעיסת גת אדום החשק המיני הוא עולה ל 3000 אחוז. אפשר לגמור 8 פעמים עם הפסקה של 20 דקות בין כל פעם . אבל כן שמעתי שעל כל אחד זה משפיע קצת שונה, לכולם זה מעלה חשק מיני אבל ברמות שונות , אצלי זה מטורף

האם לדעתכם גת זה סם בטוח בשימוש מתון ?

כן

לא

בטוח יותר מאלכוהול או מריחואנה .

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה
כשזה מגיע לבריאות... העצות שלנו יכולות לעזור, אבל לא מחליפות ייעוץ רפואי

  • בטעינה...

עוד ממדור "שומרים על הגוף"