ייעוץ על חשיבות עליונה על החיים שלי, ייקבע אם אשאר בעתיד ברחוב או לא

ארייה בת 43 | כתבה את השאלה ב-13/03/21 בשעה 17:37

שלום לכולם.
רציתי להתייעץ איתכם על משהו שהוא חשיבות עליונה על החיים שלי.ייקבע אם אשאר בעתיד ברחוב או לא.עד כדי כך.ולכן,אני מבקש שכול מי שיש לו אינטרס כזה או אחר(מתווכים יועצי השקעות משקיעים בחו"ל וכו') לא יענו לי או יענו בכנות אמיתית.כח מדובר על החיים שלי ולא סתם עוד השקעה.

אז ככה.
אני בן 41 רווק .סובל מנכות פיזית קשה עקב מחלה אוטואימונית(לופוס).לא עובד.
ללא משפחה(מתו כשהיתי קטן).

הענין הוא כזה.עד כה "חייתי " מקצבת נכות זעומה של 2500 שקל. ומשר"ם של 1000 שקל בלבד.
כן כן.זה מה שאנחנו הנכים מקבלים מביטוח לאומי.זה הסכומים.
מיותר לציין שזה לא מתחיל לכסות את הוצאותיי הרבות שגבוהות יותר מאדם בריא לצערי.

בקיצור.יצא מצב וקבלתי ירושה של הקרוב משפחה רחוק היחידי שנשאר לי.
הירושה לא גדולה -משהו בסביבות ה800 אלף.
וכן,אני יודע שזה היה משמח אנשים רבים .אך תכף אנסה להסביר למה עבורי זה מעט.

אז ככה.
אני גר במקום מאוד טוב -אבל בשכירות.
אך היתי גר בתמיכת הקרוב משפחה ז"ל.
כעת משהו מת,אין לי מי שיחתום לי כערב בדירה.
ובכול האיזור שלי -אין בעל דירה אחד שמוכן להתפשר על ענין הערבים גם אם מציע יותר בשטר ערבות או בערבות בנקאית-אצלנו מבקשים הכול.שטר חוב,ערבות בנקאית-הכול.

למה אני לא עוזב?
כי כאן קל.כאן הבית חולים הטוב שאני מטופל,כאן עוזרים לי בעזרה שאני יודע ווידאתי שאין במקומות אחרים ,ובטח לא ככה-באוכל,תרופות ואפילו הסעות וקניית מצרכים אחרים ומתנדבים שמלווים אותי ,עוזרים לי בעבודות בית ומפיגים מעט מבדידותי.

אז כן.הסכום הזה(תקזזו לפחות 200 אלף ? למחייה ושיפוצים וכו') בקושי מאפשר לי לקנות דירה בפריפריה -אבל ממש בפריפריה.דירה שאני לא יוכל לגור בה.

אז למה לא לקנות דירה להשקעה?
משני סיבות עיקריות :
1.אין לי כוח,זמן וניידות כדי להיות משקיע -גם עם חברות הניהול והעובדה שהכול היום נעשה אונליין .עדיין.צריך זמן ,כוח ,בריאות ורכב כדי לקנות, להשכיר ולטפל בדירה.
בנוסף אם אשקיע את כול או רוב הסכום אני עלול להתקע מבלי לשלם שכ"ד.
ואם אשקיע חלק קטן אז זה בחלקים מאוד מפוקפקים של קצה הפריפריה-מה שמקשה אף יותר מבחינת זמני הנסיעה,הכירות עם בעלי מקצוע לתיקונים ושיפוצים,אוכלוסיה חלשה וקשה מאוד ועוד..השקעה מאוד מסוכנת יחסיתת.

2.אני עלול להפסיד זכאות לדירה בדיור הציבורי בעיר שלי לא פחות ולא יותר.
זה העיקרי ופה ארחיב.

יש לי אפשרות וזכאות עקב מצבי לקבל דירה .אך אתם צריכים להבין-לקבל דירת עמיגור /עמידר זה לא אומר בשום אופן שהיא שלך!!!
אתה שוכר מהם.
יש אפשרות לקנות אחרי מספר שנים-אך אין לי אפשרות כיום.בטח לא עוד כמה שנים.וגם אז יש עליך מגבלות ואתה לא יכול למשל למכור את הדירה ועוד..

והסיפורים של דירי הדיור הציבורי הם סיפורי זוועות שראיתי בעיני-
א.לא בטווח שאקבל(אני ברשימת המתנה).כנראה שכן השאלה זה רק מתי.
2.בגלל שהזכאות שלי היא "מהדלת האחורית"-לא אהיה שווה ערך לכול דייר.
3.הם יכולים להוציא אותך בכול רגע .במיוחד במקום זה ,שצפוי בו פרויקט תמ"א שמרחיבים את הדירה.
ואז באופן אירוני היות ואני רווק ללא ילדים -הדירה תהפוך לגדולה מידי בשבילי ואז אחזור לרחוב..
4.הם לא מתקנים כלום-כולל לא דברים מסכנים חיים ולא פיצוץ צינור שהרס לשכנים שלי את כול הבית והם חיו כמה חודשים כאילו הם היו באיטליה.
שום צעקות לא עוזר.לא אכפת להם.למשרד השיכון לא אכפת וכו'..
5.אין כמעט ארגגונים שעזרים.הם קורסים.ואין כמעט עו"ד שיכולים לעזור לך להלחם בהם-כי כבר דירות כאלו הצטמצו בשנים האחרונות.והעו"ד שמבינים בחוקים הסבוכים של משרד השיכון הולכים ומצטמצמים אף הם.ובכלל-מה הטעם אם כול הזמן תריב איתם???

מצד שני ,זוהי דירה במקום נחשק ,שבעתיד תהיה כמו חדשה ,גדולה יותר .וזה לכול החיים בעקרון.בלי בעלי דירות קשים,בלי חוזים קשים,בלי ערביות מטורפות,מעברי דירה איומים(שעולים יותר מהחזקת דירה- כולל הצבע הקדיחות ההובלה הפריקה האריזה הרהיטים שנהרסים בכול הובלה מחדש ועוד ועוד).
מעברי הדירות התכופים שאני עובר בשני האחרונות-ממש ממש גומרים אותי פיזית .

עכשיו,למי שלא יודע.
אם אתה קונה דירה בישראל-גם אם קנית ב300 אלף ברמת בגולן נניח.
זהו.אתה לא זכאי ובחיים לא תהיה זכאי לדירה בדיור הציבורי או לסיוע בשכר דירה(700 שקל בלבד) או לכול תוכנית עתידית שתהיה.
כך,שאין חזור מזה.אם אני קונה דירה -נסתם הגולל על הענין הזה.

מה אתם היתם עושים (אבל באמת במצבי,דרך העינים שלי ומה שתארתי כאן)???

אני יודע שיש אפשרות להשקיע בעיקר בשוק ההון ועוד אך כידוע אם זה השקעה סולידית אתה מרוויח מעט (השקעתי והפסדתי בכלל ) ואם זה במניות -הסיכוי ליפול עוד גדול יותר(כמו הסיכוי להרוויח כמובן ).

להשקיע בדירה בחו"ל נשמע מעולה למקרה שלי אך כולנו שומעים חדשות לבקרים על העוקץ הנרחב בתחום הזה.

כך שכול יום שעובר הכסף הזה נשרף ואני לא יודע מה לעשות.
הערך שלו יורד.כסף שלא עובד עבורך-מאבד מערכו .נקודה.
ובכול מקרה בכול השקעה(שלא מהמהרת מידי כמו מניות) -בחיים אני לא יצליח לרדוף אחרי קצב העלייה של מחירי הדירות בישראל.חשבתי על כך למקרה שאשנה את דעתי או מצבי ישתפר ואצליח לעשות רילוקיישן למקום אחר בארץ.

בנתים אני סובל עוד בעלי דירה קשים ברמה לא סבירה-וכרגיל לא אומר מילה.כי יודע את האופציות שלי(מעלית או קרקע בטח ובטח דורשים ערבים-בוודאות שלא נדבר על עוד מעבר דירה קשה ).

אשמח לכול עצה/דעה.
תודה מראש-המבולבל.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"