הריון לא מתוכנן. מה לעשות?

מאי בת 21 | כתבה את השאלה ב-01/02/21 בשעה 20:57

שלום לכולם
אני בת 21, יש לי חבר כמה חודשים.
לפניי כחודשיים גילנו שאני בהריון, תחסכו ממני את התגובות של אתם חסרי אחריות לא פניתי לפה בשביל שיפוטיות אלא לעזרה, בכל אופן- אני כרגע בחודש שלישי, מעבר לזה שאני וגם הוא לא רוצים להפיל אני כבר לא יכולה ממה שידוע לי גם ככה,
זמן לא רב לאחר הגילוי החבר שלי הציע לי נישואין.
אני מאד מאד אוהבת אותו, והוא אותי, והסכמתי, רק שאמרתי לו שאני לא רוצה להתחתן בגלל הריון. אני לא יכולה להיות בטוחה שאם לא ההריון הוא לא היה מציע לי, ואני גם מ''מ שלא רוצה להתחתן רק בגלל זה.ברור שאני אתחתן איתו מאהבה! בינתיים אנחנו בקרוב עוברים לגור ביחד. מבחינתי זה לא בעיה לחכות עם החתונה כי באמת שאני מעדיפה לעשות את זה בראש שקט, כשיהיה לי הכי כיף ונח לעשות זה וגם- שאני אהיה בטוחה. כחומר- שאני אהיה אחרי הלחץ של ההריון הולידה, ומה שבא עם זה, וגם עם כל האהבה שלי אתמול לא בא לי שזאת תהיה הסיבה שנתחתן. אם אחרי התקופה הזאת האהבה תשרוד ותתחזק אז זה רק יהיה מדהים יותר! אבל אם נתחתן עכשיו גם החתונה עצמה תהיה הרבה פחות מרגשת ומיוחדת בשבילי או משמעותית לכן מעדיפה לחכות. הוא מקבל את זה כי הוא מבין שאני לא מוכנה עדיין והוא לא יכול להכריח אותי להתחתן עכשיו, החשש 'לי הוא מהרגע שנספר למשפחות. אני בטוחה שלפחות אחד מהצדדים ילחץ עלינו להתחתן כבר לפניי הלידה ואני ממש לא רוצה! כמובן שאף אחד לא יכול להכריח אותי אבל הם יכולים להשפיע על דעתו ולהלחיץ אותנו מה שכן ככה אני לא הכי מסתדרת עם המשפחה שלו. מצד המשפחה שלי אני באמת לא יכולה לדעת איך הם יגיבו חשוב לציין שאני מגיעה מבית דתי (והוא אף יותר) ואני ממש לא יודעת איך לשתף את המשפחה. לפעמים בא לנו פשוט לשמור אתזה בסוד עד הלידה אך אני חוששת שאז בכלל לא יסלחו לי. חוץ מזה זה בכללי מלחיץ להביא ילד כשלא הייתי מוכנה לזה עולות בי הרבה מחשבות. לאט לאט אנחנו מסדרים לעצמנו את החיים ומתכוננים אבל כיוון שזה בא בהפתעה זה משנה כל כך הרבה דברים ומחייב אותנו למהר לעבור, לעבוד, ועוד. מרגישה שיש לי מעיין סטופר לחצי שנה להספיק לעשות הכל הכל עד ללידה.

עדכון ממאי, שואלת השאלה 2021-02-09 18:34:41

שלום דבר ראשון תודה רבה שהשקעתם מזמנכם לעזור לי
בכל אופן רציתי להגיד שהשאלה היא לא על ההריון עצמו כי אני לא עושה הפלה! שלמה עם ההחלטה הזו.
השאלה היא על חתונה - אני לא רוצה להתחתן בלחץ,אני רוצה להנות, להתרגש,ולהיות בבכי טוב שלי. אירוע מושלם ושמלה והכל. למי שלא היה בהריון אולי לא מבין אבל זו תקופה הורמונלית ולא פשוטה לגוף ולנפש. לעשות חתונה במצבי זה רק בשביל לעבור את זה. מעט האנשים שדיברתי איתם על העניין לא מסכימים איתי מסיבות שונות וחטשבים שכדאי להתחתן לפניי הלידה אפילו בהכי מצומצם שיש רק לסיים עם זה. תמיד חשבתי שחתונה זה בשביל לחגוג את האהבה בין שני אנשים ולא בשביל לרצות את האחר ... לא מבינה למה אני צריכה להתפשר
שמור עדכון