מתלבטת אם להתגייס, אני מרגישה קצת אבודה.. זה קונפליקט ענקי

אור בת 18 | כתבה את השאלה ב-10/01/21 בשעה 17:17

היי, אני כרגע ב י״ב ומתלבטת ממש אם להתגייס.
תמיד זה היה לי ברור מאילו שאני אעשה שנת שירות/מכינה ואתגייס לתפקיד משמעותי.
אבא שלי לא התגייס ומתחרט על זה מאוד וזה מאוד חשוב לו שאני אתגייס, אמא שלי התגייסה ואומרת לי לעשות מה שאני לא אתחרט עליו.. מה שבלב שלי.
עכשיו, יש לי גם קרובי משפחה שנתנו את החיים שלהם בשביל הצבא וזאת עוד ציפיה ממני להתגייס.
קיבלתי אחלה נתונות בצו הראשון ואפילו קיבלתי וסימנתי את התפקיד שהכי רציתי (משקית חוויה) באפשרות הגבוהה.
קיבלתי גם זימון לכנס רקיע ושמעתי שזה משהו טוב אבל אני לא באמת יודעת..
בכל מקרה,
בשנה האחרונה, גיליתי כמה אני יכולה ליזום! כמה אני יכולה לעשות דברים בעצמי, לבד!!
כמה נושאי עניין שמעניינים אותי ואין שום דבר שקשור בצבא, וחשבתי על עצמי בעוד שנתיים שלו מסתכלת לאחור אחרי שהתגייסתי, ואומרת לעצמי, מה עשית?
למה בזבזת ככה את השנים האלו שיכולת לתרום לסביבה בצורה הרבה יותר טובה?
עכשיו, ברור שאני לא יודעת באמת איך זה, ואני מאוד מאמינה בזה שאני אלך בדרך שצריכה להגיע אליי, אבל.. לדוגמא - אקולוגיה, נושא ענקי, איך אני יכולה לתרום אליו בצבא ? כמעט כמעט בשום צורה.
יש הרבה דרכים אחרות לתרום לדברים אחרים, אבל אני כל יום מבינה יותר ויותר כמה חשוב לי החופש שלי וההחלטות והלו״ז שלי, כמה דברים טובים אני יכולה להוציא לגמרי לבד.
אני אמורה להתגייס עוד 6 חודשים!!! אני לחוצה בטירוף על זה, אני מרגישה קצת אבודה.. זה קונפליקט ענקי כזה, וזה בא לי לגמרי בהפתעה כל השנה הזאת..
בקיצור, השאלה שלי, אנשים שהתגייסו ואנשים שלא התגייסו, איך הייתה החוויה שלכם? מה הייתם מציעים לי לעשות? בשביל לחסוך זמן ושאלות.. ברור שאם אני לא אתגייס אני אתרום בצורה כלשהי, בצורה משעותית דרכי או דרך שירות לאומי. תודה:)

במצב שלי, להתגייס?

שווה לחשוב על זה

את יכולה להגיע למקומות גבוהים יותר

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"