כיצד להשקיע 250 אלף שקלים? ואיך להגדיל את הפנסיה?

האחות הגדולה בת 21 | כתבה את השאלה ב-04/01/21 בשעה 16:07

שלום כבר העלתי שאלה כזאת בעבר ולא ממש קיבלתי תשובה
אני מציינת שמפרנסת את הבית כי ההורים שלי מרוויחים מינמום ואני לרוב מפרנסת את אחי הקטן וקונה לו בגדים ואוכל גם, ככה שגם הוא במשוואה.
אני בחורה לא בזבזנית ורוב הכסף הלך על פסיכומטרי ושיפור בגרות ופה ושם בגדים ונעליים ואשמח לדעת מה לעשות בעתידי הכלכלי ואיך לצאת ממעגל העוני.
אני מתכננת על עתידי הפיננסי, כרגע עומדת על הון עצמי שיושב בפקדון אפסי של הבנק כ250 אלף וקצת
לא עבדתי כמעט 7 חודשים בגלל הקורונה וחיתי מדמי אבטלה וככה גם לא שילמתי לפנסיה, שזה דופק לי את ההכנסה לפנסיה שגם ככה לא הייתה גבוהה.
אני מתכננת לחסוך עוד כ60-70 ללימודים השנה ועוד כסף בצד לאחי וחלק גם לעצמי
חשבתי על ה250:
שבתי להשקיע בכמה אפיקים על מנת לפזר את הסיכונים ולחשוף את הכסף לכמה סוגים של השקעות. - לא מתכננת על הכסף ב8 שנים הבאות
התכנית הכללית היא:
- לשים בצד 20K לאמא שלי ואחי למקרה חרום. - למשך השנתיים הקרובות
- פתיחת תיק השקעות וקניית קרנות מחקות בשילוב אג"ח, חשיפה לאיזור ה75-90 אחוז מנייתי. השקעה התחלתית של 70K והפקדה חודשית בהתאם ליכולת, האם יש אפשרות לעשות השקעה חודשית שמתחילה גם מ200 שקלים? אחרי הפקדה של כ 80 אלף באלטשולר או מיטב
את שאר הכסף לשים כ100- אלף פשוט לא יודעת איפה? קופת גמל סולידית? מה התשואה בכלל בערך?
רציתי גם להשקיע עצמית במניית רמי לוי רמלי שמאוד קורצת לי עם התשואה שלה בשנים האחרונות, אני מאמינה שעם ההנפקה האחרונה של רמי לוי נדלן בבורסה
בטווח הרחוק זה ישתלם לי
בנוסף לזה אני מרגישה שהיחס בבנק מזעזע אלי, אני בלאומי ולא מתייחסים אליי כי כדי להשקיע צריך מינימון חצי מיליון פאסיבה. ואני לצערי רק עם סכום מאוד נמוך.
אין לי עזרה מההורים בלימודים
צפי מחזור שנתי הוא לא ידוע כי השכר משתנה (עובדת כ10 שעות ביום ועוד שישי כל שבוע סך הכל 220 שעות בחודש)
רווח נקי תפעולי:100 אלף לאחר הורדה הוצאות של אוכל בלתמים הוצאות על עצמי וכו'. וכמובן אחרי הבונוס השנתי שאקבל (בתקווה שהחברה תגיע לרווח שנתי ואקבל בונוס - כ8 אלף)
לכן הכסף שאחסוך השנה לצערי כ70 אחסוך ללימודים בתקווה לקבל מלגה של 10 אלף לפחות. שיתחילו ב2022 של שנתיים ובשנה השלישית אני אמצא משרת סטודנט בתור מהנדסת (הולכת ללמוד מדעי המחשב)
ועוד 40 אלף כנראה יהיה לי להשקעה נוספת.

תודה על הקריאה ואשמח לעצות ולהארות והערות!

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "פיננסי וכלכלה"