אבא מסרב למכור לאמא את החצי שלו מהבית המשותף במחיר האמיתי שלו. מה עושים?

מישהי בת 23 | כתבה את השאלה ב-26/12/19 בשעה 13:48

שלום לכולם.
אשתדל להיות ממוקדת, וממש אשמח למענה.
היינו משפחה של הורים +2 ילדים. אחי ואני.
לפני כ4 שנים קרה פיצוץ בין כולנו, אחרי תקופות ארוכות שההימצאות בבית הייתה בלתי נסבלת.
אני הראשונה שיצאה מהבית, אמא שלי נשארה לבד עם אחי ואבא שלי שפשוט המשיכו להתעלל בה מבחינה נפשית, מה שהביא אותה לכך שהזמינה משטרה. שניהם קיבלו צו הרחקה לחודש, שבסופו לא חזרו הביתה, אלא המשיכו לשכור דירה.
מספר שנים היו פרודים בלי קשר בכלל, ורק לפני שנה התגרשו באופן רשמי ברבנות.
הבעיה שנשארה זו הדירה שרשומה על שניהם.
כרגע אני גרה עם אמא ביחד בדירה הזו,
למרות שאחרי הגירושים סוכם ביניהם שימכרו את הדירה, הסכום שנקבע היה מיליון שקל, כשבפועל הדירה שווה הרבה פחות.
לא מזמן דיברנו על זה עם אמא, והחלטנו שאנחנו רוצות להשאר בדירה, ואמא תקנה את החצי של אבא שלי. כאשר היא הציעה לו, הוא שאל באיזה סכום מדובר, היא ענתה לו בלי לחשוב - חצי ממיליון. הוא הסכים. כמובן שזו הייתה טעות, ואחרי שהתייעצנו, אמרתי לה שהדבר הכי הוגן לעשות, זה להזמין שמאי שיעריך את הנכס במחיר האמיתי שלו, והיא תשלם לו מהמחיר הזה את החצי שלו. כשאבא שלי שמע על זה, סירב בתוקף, מהסיבה הברורה, שהוא רוצה לקבל יותר כסף מהדירה.
השאלה היא, במידה ואמא שלי תסרב למכור את הבית למישהו אחר, גם אם יסכים לרכוש בעלות של מיליון, בטענה שיש לה מסמך רשמי משמאי בו מצויינת העלות האמיתית של הנכס, והיא תרצה לקנות את החצי שלה מהעלות הזו, האם אבא שלי יוכל לפנות לעורכי דין או לתבוע אותה על זה? אם יסרב למכור לה בחצי מהעלות האמיתית של הדירה? בואו נגיד ככה, מי יצא עם ידו על העליונה? אני ממש אובדת עצות, ולא בא לנו לעזוב, זה בית שאנחנו גרות בו כבר 22 שנה.. וסך הכל, אמא מבקשת לרכוש את החצי שלו מהעלות האמיתית של הבית, ולא ממחיר מופקע שניסו למכור תחילה לצד חיצוני או ממחיר נמוך יותר.
תודה מראש.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "