איך להתגבר על הפחד מזריקות ובדיקות דם?

מישהו בן 17 | כתב את השאלה ב-05/11/19 בשעה 19:08

אני בן17 ואני מפחד מזריקות ובדיקות דם.
תמיד ברגע שקוראים לי להיכנס לחדר האחות אני נכנס ללחץ רציני,מרגיש איך הלב שלי מאיץ את הדפיקות שלו...בקיצור מצב לא נעים.
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת דם.ושוב פעם פחדתי.
אני שם את היד,האחות שואלת אותי האם אני בסדר.אני עונה לה שכן,היא מתחילה לחטא את מקום הדקירה,אני מסתכל הצידה מהרגע שהתישבתי,היא מחפשת לי את הוריד,מבחוץ אני נראה רגוע,אבל מבפנים...אין לי מילים איך לתאר את זה.
תראו,אני מבין שכל זה בשביל הבריאות ואף פעם לא התנגדתי לזה,אך פעם לא הלכתי מכות עם האחות וההורים אף פעם לא היו צריכים להחזיק אותי.
אני אך פעם לא מראה את הפחד שלי מבחוץ,ואין לי בעיה לראות דם,אני אף פעם לא התעלפתי,ואני מבין טוב שהכאב בהחלט נסבל,אבל בכל זאת,כל פעם אותו סיפור.
קראתי על כל מיני שיטות להתגבר על הפחד,במקום אחד כתבו לקנות מזרק,בתחלה להסתכל עליו,אחר כך לנסות לגעת במחט.
מי שכתבה את זה אמרה שזה באמת עזר לה,אז חשבתי לנסות בעצמי.
קניתי מזרק,הנחתי אותו על השולחן מולי,בינתיים לא מפחיד.
לקחתי אותו ביד,מוזר,עדיין לא מפחיד.
נגעתי במחט,ואפילו בקצה שלה,לא מפחיד.
דקרתי את עצמי ביד.כואב אבל לא מפחיד.
וכשיום אחרי זה האחות דקרה אותי,אז היה מפחיד רצח.
אני לא מבין מה הקטע שלי.בבית אין לי שום בעיה לדקור את עצמי.אבל שם...
כל פעם שאני רואה מזרק בקופת חולים,אפילו כשהמזרק לא מיועד אלי,זה מלחיץ אותי רצח.
לדוגמא הייתי חולה,באתי לרופאה שלי להיבדק,היא ביקשה ממני לשבת על מיטת הטיפולים כדי לבדוק לי את הגרון,ופה אני שם לב שבמרחק מטר ממני יש ארון קטן כזה שתלוי על על הקיר,יש לו דלת שקופה,ומה אתם חושבים אני רואה שיש בתוכו?
מזרקים.
שוב פעם אותו סיפור,אני נכנס ללחץ,דופק לב מואץ,מבחוץ רגוע,מבפנים..עוד שניה מת.
עוד מקרה אחד:ילדה מהכיתה שלי עשתה חיסון במסגרת בית הספר,ואני נכנסתי ביחד איתה בתור מלווה.
כשהאחות התחילה להכין את המזרק,שוב התחלתי להילחץ,והורדתי את המבט לרצפה.הצלחתי להכריח את עצמי להסתכל רק כשהמחט כבר היתה תקועה בתוך הזרוע של החברה שלי.
אתם מבינים מה אני רוצה להגיד?קשה לי להיסתכל אפילו על מזרק שמיועד לבן אדם אחר,אבל מה שמוזר,כשאני רואה באינטרנט איך מישהו מקבל זריקה,אז אני לא מפחד,ועם זה אין לי שום בעיה.
תספרו איך אתם מתגברים על זה,איזה שיטות יש לכם,אני באמת צריך את העזרה שלכם.
תודה מראש.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה
כשזה מגיע לבריאות... העצות שלנו יכולות לעזור, אבל לא מחליפות ייעוץ רפואי

  • בטעינה...

עוד ממדור "שומרים על הגוף"