מתלבט בנוגע ללימודיים אקדמאים, מה לעשות?

אנונימי בן 25 | כתב את השאלה ב-22/10/19 בשעה 14:03

אז ככה, אני בן 25 ואני לא ממש יודע מה לעשות בנוגע ללימודים ותואר ראשון.
בגדול אני חושב שאני רוצה ללכת ללמוד כי זה מה שצריך בשביל להתקדם בעבודה וזה מה שהרוב עושים וכי בא לי להיות בוגר אוניברסיטה/מכללה עם תואר ראשון וכל זה.
אך יש לי מס' בעיות בנושא:
- כשהשתחררתי מהצבא הייתי בטוח שאני יודע מה הכיוון שלי אבל עכשיו אני כבר לא בטוח כמו שהייתי בטוח אז.
- מזמן לא למדתי משהו במסגרת ובסדר גודל כזה ולמען האמת זה מפחיד אותי לחזור ולגלות שאני לא אצליח בזה מאיזשהי סיבה.
- יש לי בעיה בריאותית שאני מפחד שתגרום לי לא להצליח בלימודים או תפריע לי מחשבתית ובכך תגרום לי לא להצליח כמו שהייתי יכול.

רוב הבעיות שלי בנושא הן בעיות של ביטחון עצמי, אני יודע את זה. אני יודע שאני בחור די חכם, חכם מעט מהממוצע הייתי מחמיא לי ואומר אבל עדיין כל הסיבות שמניתי למלא ועוד (שזה כבר חפירה) מעלות בי חשש בנוגע ללימודים.

מה שהייתי שמח לדעת זה איך לדעת מה אני רוצה ללמוד/כדאי לי ללמוד.
עד כמה זה קשה באמת לימודים אקדמאים? כי רוב האנשים שדיברתי איתם אומרים שזה באמת לא פשוט.
ובמידה ואני מחליט לשפר ציונים/ללכת למכינה ועוד כל מיני בשביל להתקבל ללימודים, האם זה בסדר ללכת למכללה או ששווה להתאמץ ולהלחם על כניסה לאוניברסיטה וכדומה?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"