אני לא יכולה לסבול את השותף הזה יותר! מה לעשות?

Cicalfate בת 23 | כתבה את השאלה ב-27/08/19 בשעה 17:19

אני סטודנטית שמתחילה שנה ב', וגרה באותה דירת שותפים שנה וחצי. אני הכי ותיקה ובעלת הבית מכירה אותי ואפילו את אימא שלי.
אף פעם לא הייתה לי בעיה עם השותפים, הסתדרתי עם כולם. ואז יום גשום אחד בינואר, הגיע שותף חדש. בהתחלה הסתדרנו בסדר, ואז לפתע ההתנהגות שלו התהפכה. הוא התחיל להציק, להטיף לי מוסר ולהתערב לי בעניניים.
אנשים כאלו מעילים לי את הסעיף. אני לא סובלת שמטיפים לי מוסר, ובטח שלא מתערבים לי בעניינים ואומרים לי איך אני צריכה לעשות משהו, ולמה אני לא עושה את זה ככה אלא ככה.
זה התחיל בכך שכשאני שותפת את הכלים שלי, שקניתי בכסף שלי ושמה בצד, הוא לוקח לי מהיד בעודי שותפת ושם עם הכלים של כל השותפים בעודו אומר "למה את שמה את זה בצד ולא עם כל הכלים." אני אומרת לו שזה שלי והוא מתעלם. אחר כך כך שמעתי מהשותפים האחרים שהוא סיפר שאני לוקחת את כל הכלים מהמטבח ושומרת אותם בחדר שלי. ובאותה תקופה נעלמו הרבה כלים, אבל זה היה בסוף שותף אחר ששבר כמה צלחות ולקח עימו כמה סכו"ם לעבודה, אבל אחר כך החזיר. הבעלת בית קנתה סטים חדשים של סכו"ם וצלחות באיקאה והעניין נרגע.
בפברואר חטפתי וירוס קיבה שסבלתי ממנו מאוד, ולא יכולתי לאכול כלום חוץ ממרק. לקחתי סיר והכנתי לעצמי מרק עוף שאותו שמרתי במקרר. זה עיצבן את הדביל הזה, שהחל לצעוק עליי "גם אני יכול למלא את כל הסירים במטבח בנוזלים ולשמור במקרר" באותו מתעלם מההסברים שלי שאני חולה ויכולה לאכול רק אוכל נוזלי. רק שצרחתי עליו שלא ייתערב בעיינים שלו וישחזור לחדר שלו, הוא נרגע. ואז הוא ריכל לכולם שאני שמה מים בסירים ושמה במקרר לכיף שלי. הבן אדם חולה נפש, פסיכי !
השותפים האחרים לפחות מספרים לי מה שהוא אומר עליי.
וסירים יש בשפע, אפילו הראתי לו בעודי צועקת "תראה, יש מספיק מבחר בשבילך, סיר אחד לא ישנה כלום. אני פאקינג חולה וצריכה מרק!" ואז הוא התחיל לדחוף לי קופסת אוכל בגודל 5 סנטימטר ולהכריח אותי לשים שם את כל המרק שלי, 2 ליטר. פסיכי או לא?
יש לי עוד מלא סיפורים. יום אחד ממש התפוצצתי עליו והתחלתי לצרוח עליו את החיים, שיפסיק להציק לי, להתערב לי בעיניים ולרכל עליי. כל השותפים יצאו והיו בהלם. בחיים לא הייתי עצבנית כמו שהייתי באותו היום. ואני בחורה מאוד שקטה, דיי ביישנית ורגועה. אפילובעלת הבית באה להפריד ביננו. ואז הוא מתחיל לעשות את עצמו מסכן, "היא כל הזמן צורחת ומתעצבנת, היא מפחידה אותי. אני בחדר שלי בשקט ולא מפריע לאף אחד והיא לא מפסיקה להיטפל אליי. אפילו אשתי מפחדת כשאני מדבר איתה בטלפון" הייתי בשוק. לפתע אני המפלצת והוא המסכן, הקורבן, זה שמציקים לו.
בעלת הבית אמרה לנו לא לדבר יותר. אבל הוא כל הזמן מחפש איך להתנקל בי. למשל אני לא סובלת חום ואני סוגרת את החלונות ביום כדי שהקור יישמר, והוא כל הזמן פותח את כל החלונות וכל החום נכנס. הוא לא מפסיק לרכל עליי לכול השותפים ואיך שיש בעיה קטנה, למשל שהכיור סתום, אני מקבלת SMS כועס מהבעלת בית כאילו זאת אשמתי.
נמאס לי כבר.
אני לא יכולה לעבור כי אני לא מוצאת שום דירה, ועוד במחיר כזה. איפה שאני גרה זה אומנם רחוק, אבל יש גינת ירק, חצר קטנה עם תרנגולות ושקט. אני פה שנתיים ורגילה, מכירה את העיר. אני מחפשת ולא מוצאת כלום. כל הדירות שותפים במחירים מופקעים, בשכונות מסוכנות או רחוקות מאוד. ואם מצאתי משהו, לא עונים לי או שאומרים שזה תפוס. לחזור להורים זה לא בא בחשבון, הם גרים בחו"ל.
אני לא יכולה יותר, השותף הזה מביא לי את העצבים. אני לא יודעת מה לעשות. אף אחד לא עוזר לי, אפילו בעלת הבית שהייתה בצד שלי, לא אכפת לה יותר. אני מתה לעוף מפה. ולא רק העצבים, אני חולה. לא יכולה להתרפא בשקט. אני רושמת את זה מדמעות ייאוש.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "