יתרונות לצד חסרונות בעבודה שלי, האם שווה לי להישאר טכנאי ולסבול את העבודה?

anon בן 21 | כתב את השאלה ב-22/07/19 בשעה 19:21

אני בן 21, עובד בתור טכנאי תקשורת באחת מחברות התקשורת הגדולות בישראל.
קצת לגבי התנאים בחברה- טויוטה עם דלקן, לפטופ thinkpad, סמסונג גלקסי, סיבוס, כל התנאים הסוציאליים, מתנות בחגים וכו'..
לגבי העבודה-
העבודה לא קלה בכלל. מרובת שעות (בממוצע 55-60 שעות בשבוע), העבודה פיזית מאוד אך גם מנטלית קשה.
אם היינו חיים בדנמרק והייתי עוסק במקצוע סביר להניח שהייתי מרוצה, אך העבודה הזו כאן בישראל (עוד באיזור המרכז) קשה ומתסכלת.
לעבוד בשמש בחום של עד 40 מעלות, מדד UV אקסטרים, לחות מטורפת, תשתיות ישנות עם חלודה, בתים קומוניסטים ללא מעלית, ישראלים שרק אוהבים להתלונן ולהוסיף על הקושי בעבודה. לזה נוסיף לחץ כביר ומירוץ אחר יעדי החברה (מכירות, שביעות רצון הלקוח, כמות עבודות...)
השכר לא מזהיר לעומת כמות השעות והמאמץ, בחודש טוב יעמוד על 7,000 נטו, אך העבודה מתישה מאוד, מסביב לשעון ואפילו ימי שישי אחת לשבועיים.
חתמתי חוזה עם החברה על התחייבות לשנה, כרגע עברתי כמעט חצי שנה ובמידה ומתפטרים, יש לשלם קנס.
התכנון שלי הוא ללמוד קורס מסוים במחשבים ולהשתלב בעבודה (אולי אפילו בחברת הייטק) במחלקת טכנולוגיות מידע. חיפשתי לאחרונה משרות בתחום הhelpdesk ואדמיניסטרציה (יש לי מעט ניסיון) כי אני מאוד רוצה לעבוד במשרד ממוזג, ללא מאמץ פיזי שיעלה לי בבריאות (כאבי גב, רגליים, חשיפה מרובה לשמש, מיגרנות). אך ללא הצלחה וללא שום חזרה ממעסיק כזה או אחר. כרגע המצב די מתסכל, מצד אחד יש לי רכב, לפטופ מעולה בשימוש יום-יומי ואפילו סמארטפון נהדר. אך מאידך מדובר במעמסה כבדה מאוד ביום יום, עבודה ששוחקת הן בפן הפיזי והמנטלי.
האם שווה לי להישאר טכנאי ולסבול את העבודה בגלל התנאים?
או שאני צריך לחפש עבודה אחרת, מתגמלת לא פחות ולקנות רכב?

האם בכל זאת משתלם לי להישאר בעבודה?

כן- התנאים טובים, אתה עוד צעיר, תסיים את שנת ההתחייבות.

לא- השכר לא שווה את הטרחה הרבה ואת המאמץ הנפשי והפיזי.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"