אני על הרצף האוטיסטי ואין לי חברים, איך להתמודד?

א' בן 13 | כתב את השאלה ב-26/06/19 בשעה 21:35

היי :)
מידע כללי עלי:

גיל: 13

כיתה: עולה ל-ח'

אז על פי הכותרת, אתם כנראה יכולים להבין שאני אוטיסט, אבל למי שלא יודע מה זה *בדיוק* אומר, אני אפרט:
למי שלא יודע את ההגדרה המדוייקת של אוטיזם, (ממליץ לקרוא גם למי שחושב שהוא יודע) אז אוטיזם מחולק לפי תפקודים שונים, יכול להיות מישהו בתפקוד נמוך, (שפחות מסתדר בחברה, ופחות יכול להבין סיטואציות חברתיות) או בתפקוד בינוני, שהוא קצת יותר יכול לתקשר עם העולם, או בתפקוד גבוה, שזו ההגדרה שלי. אוטיזם בתפקוד גבוה, אומר הרבה דברים, אחד מהם זה שהם יותר חכמים מילדים רגילים, (ברוב המקרים) ולרוב גם יודעים יותר להיתנסח. אני לדוגמא, יודע להתנסח יפה, ואני לא כתבתי את זה בעזרת מישהו אחר. אבל עם כל החוכמה, יש גם צדדים פחות טובים: לאוטיסטים יש גם כל מיני דברים שמפריעים להם יותר מאנשים "רגילים", למשל ריחות, רעש.... וגם הם לא יכולים להבין סיטואציות כמו אנשים "רגילים".
הערה קטנה: עם תפגשו אותי בפעם הראשונה, מבלי לדעת על האוטיזם שלי, לא תוכלו לנחש שאני אוטיסט בחיים.

אז אחרי שכנראה הבנתם את ההגדרה, אני אספר לכם על הבעיה שלי: אני נמצא בכיתה מיוחדת (ככה זה נקרא, אני לא בחרתי את השם) וזה אומר שאנחנו מרוחקים משאר השכבה. (כל השכבה נמצאת בכלל 2 קומות מעל) וזה אומר, שיש קושי למצוא חברים שהם מהשכבה, אבל אנחנו כן מחולקים להקבצות עם חלק מהשכבה.
אנחנו נחשבים בכיתה שלנו לכיתת מופת, אנחנו 8 ילדים (זה הקטע של כיתה מיוחדת), ואנחנו למדנו (לפני היציאה לחופש) במקצועות מסויימים חומר שקצת מעל כיתה ז'.
אז הקושי שלי הוא בלמצוא חברים שהם לא מהכיתה שלי, כי אני מאוד לא אוהב את הילדים שם.

אז לסיכום, אני מאוד מאוד אשמח אם מישהו יענה, רק בלי התשובות האלה, של "אתה ילד כאפות, כי אתה כותב עם סימני פיסוק.." וכל האלה... תודה מראש לעוזרים.