תהפוכות בזוגיות, להישאר או לעזוב?

מאי בת 23 | כתבה את השאלה ב-26/06/19 בשעה 22:21

היי, סליחה מראש על התסביך.. אני כל כך מיואשת וכבר לא יודעת מה לעשות.
אני נמצאת במערכת יחסים (הראשונה שלי) כבר 6 שנים. במהלכה חווינו פרידה אחת משמעותית וחזרנו בכל זאת והתגברנו על הפערים.
הוא זה שרצה לחזור אחרי שנה...
הבעיה מתחילה כשבן הזוג חוזר להתנהגות שהייתה לפני הפרידה, אני מנסה לדבר איתו שוב ושוב, והוא מצדן לטאטא את הדברים ןלהפסיק לדבר עליהם.
אני יודעת שבכל קשר יש עליות ומורדות, הבעיה היא שכבר תקופה ארוכה אנחנו בתקופה גרועה. ואני מנסה מאוד לדבר, לפתור את הדברים.
אני מציינת שאני אדם לא קל ויש לי מצבי רוח, אני נושאת על עצמי המון עם סיפור משפחתי, לימודים ועבודה.יש לי את המינוסים שלי.
אבל יש לי גם את הפלוסים, ולאדם שאני אוהבת אני אתן את העולם.
לפני תקופה היה לנו ריב שהתפוצץ, הוא נבע מזה שהוא היה אנוכי כלפי, הייתי חולה כמה ימים והוא העדיף לצאת לטייל, קינח במפגש נוסף עם חברים במקום לראות מה איתי. לא ככ היה אכפת לן.
אני מרגישה שאני לא ראשונה בסדר בעדיפויות שלן, שאני אהיה ואתן בשבילו הרבה יותר ממה שהוא בשבילי.
זה קרה לפני חודש, רבנו וזה העלה המון טריגרים קטנים שגרמו לי לומר שאני רוצה להיפרד ( מציינת שאמרתי את זה רק בפרידה שהייתה אז ועכשיו, לא מעלה את זה), לא הרגשתי שהוא נלחם והייתי צריכה לדובב אותו(קשה לו לדבר רגשות) , לא עשיתי את זה כדי להפחיד אותו אלא באמת ממקום שהיה לי כבר קשה להכיל את זה שהוא לא שם בשבילי יותר, הוא אמר שהוא ישנה והוא הבין כמה היה לי קשה וכו.
והסכמתי להישאר, מאז אני בתקופה אינטנסיבית, מבולבלת לגביו כי שוב חוזרות תכונות האופי שהן קצת מזלזלות, קצת לא שם... ואמרתי לו שקשה לי כבר להכיל את הכל בחיים שלי ואני צריכה חופש מהכל (התכוונתי בתוכי למערכת יחסים גם והוא כנראה הבין).. הוא פתאום התרחק , לא מחבק , לא מראה חיבה ואהבה. ובמקום כזה אני מצפה שאולי הןא יתעורר, יחבק חזק יותר, יהיה שם יותר ולא יהפוך לקר.... בכל תקופה של לחץ שלו אין הרבה יחס כלפי, כבר בקושי מפנק , מדי פעם מחמיא, מכיל חלקית את מה שאני עוברת. והכל תמיד יהיה בדרך שלו(קשה לחיות חיים משותפים המבוססים על רצון של אדם אחד בלבד)
מצד אחד תוהה אם אני צריכה להמשיך בקשר, לתת עוד הזדמנות למיליון שכבר נתתי, אולי אני זו שמצפה למשהו שלא קיים?
או להמשיך הלאה, מפחדת לא למצוא מישהו שיכיל אותי כמוהו, או יאהב אותי כמו שהוא אהב פעם...

מיואשת כבר, יודעת שגם אני מתוסבכת,פשוט מצפה מבן הזוג להיות שם בשבילי בהכל ותמיד, כמו שארצה להיות בשבילו