שוקלת לעבור לגור לבד, האם זו הבחירה הנכונה?

להלה בת 22 | כתבה את השאלה ב-28/03/19 בשעה 12:22

שלום לכולם,
אני בת 22, גרה עם ההורים ואחי הקטן בבית גדול ומקסים שלא חסר בו דבר.
שקלתי מאוד לאחרונה לעבור לגור לבד ביחידת דיור ואף הלכתי לראות דירות (כולן מהאזור, לא מתכוונת להרחיק לכת).
למרות שזה נחשב גיל מוקדם, יש סיבות רבות שבגללן שקלתי לעבור.
אשמח לעצתכם כי אתם חלק מכריע. אין לי הרבה גורמים אובייקטיביים להיוועץ בהם.
הסיבות שאני רוצה לעבור הן אלו:
# לצאת מהעיר, מהחממה. זו יכולה להיות נקודת תפנית לחיים בודדים מאוד אבל יכולה להיות גם פתח להכיר דברים חדשים, אנשים חדשים... אני בתקופה לא קלה כרגע עם עצמי וסביבי.
# אני אחת שמאוד קנאית לפרטיות והעצמאות שלי. אני מאוד אוהבת עצמאות, חופש, צריכה לצאת מהבית בלי שישאלו שאלות, רוצה להתלבש איך שבא לי בלי להרגיש לא נעים (משפחה קצת פרימיטיבית), אם יש בן זוג להרגיש חופשי להביא ולישון בלי חששות, פשוט להיות במרחב האישי שלי.
# אני מרגישה שאני צריכה מרחב לשים דברים, הארון שלי לא מכיל כל שדרוש לי, למדתי מקצועות ואין לי איפה לשים את כל ציוד העבודה שלי, אין לי מקום להתפרס לאימונים ולהתפתחות אישית בכל המובנים.
# חשוב לי לנסות להיות עצמאית ולהתמודד. גם לבשל לעצמי (גדלתי בבית שתמיד מכינים לי ואני גרועה בלבשל!) וגם בכללי- כלים לחיים.

ועם כל זאת, קיימת העובדה שכן, אני אולי מסוגלת לעמוד בזה מבחינה כלכלית, אבל תמיד מהדהדת לי בראש המחשבה- לא חראם?
אני יכולה לחסוך את הכסף במקום לזרוק כל חודש אלפי שקלים ועל מה? אולי בסוף אתגעגע? אולי לא אהיה מרוצה וארצה לחזור? אולי אשרוד כמה חודשים ואז אקרוס כלכלית? (חשוב לי לגור לבד! לא שותפים כך שזו לא אופציה).
אבל כרגע אני מרגישה תקועה שקשה לי להסביר.
יש לי אובססיה לפרטיות ולמרווח שכרגע אני מרגישה שאין לי, פיזית ונפשית.
אני בתקופה בחיים שאני צריכה זמן לעצמי, את השקט שלי. תקופה לא קלה שקשה לי להיות אפופה באנשים רוב הזמן. לפחות מחוץ לעבודה אוכל להיות לבד. ואז מנגד עולה התהייה שאולי זה דווקא יכול להזיק יותר בהתחשב במצב. אבל אולי בדיוק ההפך.

ולנתונים הכספיים: המחיר המתבקש ברוב הדירות האטרקטיביות שנתקלתי יוצא בסופו של דבר כ3000-3400 ש"ח בחודש (כולל כל ההוצאות הכרוכות בכך, אבל לא כולל קניות וכו).
השכר הממוצע שלי הוא בין 8-10 אלף ש"ח ובכל חודש 3 אלף בצד לחסכון.
הפירוט הוא על מנת שתהיה תמונה מלאה ואוכל לקבל את דעתכם האובייקטיבית.

אשמח מאוד לעזרתכם.

האם כדאי לעבור לגור לבד?

כן

לא

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "