מרגיש שנגמרו לי החיים... מה לעשות מכאן?

נתנאל בן 24 | כתב את השאלה ב-17/03/19 בשעה 21:07

היי, קודם כל, שלא תחשבו שמדובר על התאבדות חלילה, זה לא הכיוון. להיפך.
אז אני נתנאל בן 24 מהצפון, ופשוט מרגיש שמפה אין לי כבר לאן להתקדם..

השתחררי לפני כ-3 שנים, עשיתי מועדפת, את הטיול הגדול, פסיכומטרי, עבודות אבטחה בין לבין וזהו. זה די "המסלול הסטנדרטי" של כל חייל משוחרר, אבל לא עשיתי אותו בגלל הסיבה הזו - אלא כי לא מצאתי משהו אחר לעשות.
מהרגע שהשתחררתי, חיפשתי את עצמי. חיפשתי "מה ארצה לעשות כשאהיה גדול", ופשוט לא מצאתי. ועכשיו, אחרי שכבר סיימתי את אותו "מסלול סטנדרטי" של חייל משוחרר - בעצם לא נשאר לי "מה לעשות", כי הרי כבר "עשיתי הכל".
השאיפה שלי היא לפתח קריירה מסודרת, ללמוד משהו שיתרום לי בעתיד - אבל לא מצאתי שום דבר..

כן, הייתי באבחון מקצועי (ולא החינמי, אלא זה שעולה 1,000₪ במכון מוכר) - ופשוט לא עזר לי ב-כ-ל-ל!
כן, עשיתי את הרשימה של: במה אני טוב, מה אני אוהב לעשות, איזה סוגי עבודות אני מחפש - וכלום! שום דבר!

אני לא יודע, מה אני עד כדי כך פגום? באופי שלי אני בן אדם אופטימי, תמיד היה לי כיף ונוח בכל המסגרות (תיכון, צבא וכו'), ברוך ה' אין לי מגבלות.. אבל איך זה הגיוני שאני לא יודע מה לעשות עם עצמי? שלא מצאתי מה מעניין אותי? או במה לבחור?

לצערי בצפון הרחוק שאני גר בו, כמעט ואין עבודות (לא מדבר על עבודות "טובות", אלא עבודות בכלל), לעומת המרכז.. ככה שאני כרגע לא עובד. בנוסף אין לי רכב פרטי כדי להתנייד.. ומה גם שלצערי, בנוסף לכל הצרות, ההון העצמי שחסכתי לא מספיק.
לא מספיק ל-3 שנות תואר, לא מספיק ממש למעבר דירה למרכז.. אז אני די בבוץ.

בקיצור אני מרגיש בנקודת ההתחלה של אחרי השחרור, רק שעשיתי כל מה שכבר "הייתי צריך לעשות", אותו מסלול קבוע וידוע.. מה לעזאזל אני אמור לעשות מפה?

אשמח לכל טיפ או המלצה שהיא, תודה רבה!

עדכון מנתנאל, שואל השאלה 2019-03-17 22:34:08

הסיבה העיקרית (אם לא היחידה) שאני עדיין גר בבית עם ההורים, זה בגלל החיסכון.. לשכור דירה זה עסק לא ממש זול (גם אם זה לא "בלב העיר").. אז תהיה לי עבודה, אבל כמה כבר אצליח לחסוך בחודש? כמעט כלום ושום דבר, וזה לא יקדם אותי.. ואם אתחיל ללמוד במרכז, ובקושי יהיה לי זמן לעבוד? אתקע עם השכר דירה..
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"