מה עדיף: לקנות דירה או לשכור דירה?

למך בן 36 | כתב את השאלה ב-21/12/18 בשעה 16:54

הי, אני רווק ודי ברור לי שזה לא מצב זמני. כרגע אני שוכר דירה בחיפה לבד, עובד בתעשיה עם שכר הולם: חזרתי לישראל אחרי תואר שני ויש לי מה להציע בוא נגיד.

הבנתי שעקרונית הכסף שמשלמים פר חודש בשכירות שווים בערך למשכנתה על נכס בגדול זהה. ככה שההחלטה לשכור או לרכוש דירה היא לא עניין של לשלם יותר. וגם אם זה קצת יותר- אני מרוויח משמעותית יותר ממה שאני משלם שכירות, אז אפשר לשרוד.
ומכיוון שאני רווק, אין לי משמעות של להוריש נכנסים לילדים: אני יודע שזה שיקול עבור הורים. לא בשבילי.

מצד שלישי אם הבית שלי 100%, אז אני יכול לעצב אותו כרצוני, להביא דברים מבלי לשאול אף אחד והתחושה הזאת של "נכס שלי" היא חשובה.

אז מה ההצעה? מה עדיף במצב שלי?

עדכון מלמך, שואל השאלה 2018-12-21 18:55:15

תודה רבה לעונים. אבל אני חושב שאולי קיימת אי הבנה כלשהי?
הרי ברור שעם מחירי הדיור, לקנות דירה לוקח עשרות שנים. ככה שהנכנס יהפוך לשלי ממש כשאני אהיה בן 80-70 בערך. לא?
ואם אני לא מוריש אותו לאף אחד, אז לחיות עד גיל 80 בשכירות זה שווה ערך ללחיות עד כל 80 בדירה "משלי" שעליה אני משלם משכנתה. אני טועה?
בסופו של דבר חשוב לקחת בחשבון את השיקול העצוב והריאליסטי: אנשים לא חיים 200 שנה. היום האחרון יגיע, אולי עוד 60 שנה ואולי עוד 30.
לגבי הון התחלתי: כרגע אני מחזיק ב-250 אלף בעובר ושב.
שמור עדכון

מה עדיף? להשכיר או לקנות

להשכיר

לקנות

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "