אמא שלי כל הזמן עצבנית ורבה איתי על כל שטות, מה עושים?

סמדר בת 14 | כתבה את השאלה ב-15/12/18 בשעה 15:44

טוב אמא שלי כל היום עצבנית ואפשר להבין אותה, אבא שלי סוג של ״עבריין״ והוא בבית סוהר שרפו לו את הבית כמה פעמים והיא נלחצת היא נוסעת לביקורים ודברים כאלה.. אבל זה לא סיבה להתנהג איך שהיא מתנהגת,
היא רוב היום עצבנית כועסת על כל דבר מתעצבנת ועל כלום למשל טיגנתי לי צ׳יפס והריח נשאר לי בג׳קט היא התחילה לצעוק מה יש לך הריח נדבק מטומטמת סתומה מה עובר עלייך שככה את עושה את דפוקה סתומה.
התעלמתי. התקלחתי 10 דק על השעון. היא נכנסה להתקלח והתחילה לצרוח אין מים חמים ילדה סתומה ופשוט צרחה אמרתי לה אמא שאני אומרת לך שאין מים חמים את לא מאמינה אז אני לא אומרת התקלחתי מהר מידי. ואז היא התחילה לצרוח אז פשוט שתקתי, אני לא ילדה שעושה בלאגן אני מביאה ציונים טובים ומתנהגת יפה פה ושם מתחצפת אלייה אבל באמת מנסה הכי פחות. אני לא מסוגלת להתמודד עם ההתנהגות הזו.. הבנתי שקשה לה ואני מבינה הכי בעולם אבל עצבים לא אמורים לצאת על הילדים. זה הילדים שלה יצאו ממנה. היא חייבת ללמוד לא לצעוק.
כל פעם שאני עונה לה או משהו היא מחרימה את הטלפון אז זה קשה..!
טיפים???

מה אני יעשה עם זה?

תתעלמי

תספרי למורה/ יועצת. (לא בא בחשבון שאמא שלי תסתבך)

לדבר איתה ולנסות לשמוע אותה

לענות לה ולהתחצף רק ככה היא תלמד לא לצרוח